Pesen ti Betty Reardon

Ngaluncurkeun Trimester Kadua $ 90K: Inisiatif Anyar, Kasempetan Anyar

Kuring ngirim pesen ieu ka anjeun dina tanggal 15 Januari 2019, tanggal anu penting pisan pikeun tujuan sareng visi anu ngawartosan pendidikan perdamaian. Di Amérika Serikat éta mangrupikeun panitén kalahiran Martin Luther King, Jr, Nobel Laureate sareng syahid pikeun perdamaian sareng kaadilan, anu hirup sareng padamelanana parantos instruksional sareng inspiratif dina ngudag tujuan urang. Taun-taun pamungkas hirupna dikhususkeun pikeun ngajarkeun urang ngartos hubungan anu mendasar sareng integral antara HAM sareng perdamaian, salah sahiji pelajaran inti IIPE/GCPE ngupayakeun tetep dina agenda diajar umum. 15 Januari ogé genep bulan dugi ka dinten nalika Kampanye $ 90K bakal puncakna dina hajatan di New York City. Janten tandana 15 Juni dina kalénder anjeun sareng rencana pikeun pésta sareng kami. 

Kami ayeuna sapertilu jalan kana Kampanye IIPE / GCPE ngalangkunganana kami ngaharepkeun ngumpulkeun $ 90 juta pikeun ngadukung gerakan ieu anu parantos janten komunitas global pendidik perdamaian. Kalayan prakték anu bénten-bénten sareng di sagala penjuru dunya, urang ngagungkeun kaanekaragaman urang sareng dipertahankeun dina usaha perdamaian anu béda tapi silih lengkepan ku kasadaran sareng hubunganana sareng padamelan séwang-séwangan. Jalur pendidikan perdamaian anu paralel sareng nyimpang kami parantos janten gerakan sadunya, untaian anu penting sareng penting ditenangkeun kana sagala perjuangan masarakat sipil nuju politik dunya anu langkung manusiawi sareng kaayaan sosial sareng ékologis anu ningkatkeun kahirupan. Nalika urang ngadukung sareng silih inspirasi pikeun ngalanjutkeun sapanjang perjalanan anu nangtang pisan kana visi umum urang, kuring miharep kami ogé bakal ngadukung sareng mere ilham ka batur pikeun ngadukung dua untaian ngawangun komunitas ieu dina prakték global pendidikan perdamaian.

Kami didorong ku pangrojong anu kedah kami titimangsa ayeuna, sumbangan anu dibasajankeun $ 5 dugi ka $ 1000, kisaran anu ngabuktoskeun kana kaanekaragaman sareng komitmen masarakat urang pikeun ngalaksanakeun gerakan mandiri ieu anu henteu gumantung kana hiji lembaga atanapi sumber pembiayaan; tapi dina konstituénna nyalira, sakumaha ti saprak mimiti nalika sadayana mimiti IIPE sadar ngan ukur ku biaya anu dibayar ku pamilon. Sakumaha seuseueurna anjeun terang pendidikan perdamaian sanés Darling of philanthropy institusional. Nalika kami bakal teras-terasan ngetok panto sababaraha yayasan, kami yakin éta wijaksana pikeun nempatkeun langkung seueur harepan urang kana dukungan masarakat urang sorangan.

Sasuai, urang ngamimitian trimester kadua ieu, naroskeun ka anu masih kénéh badé masihan sumbangan ngémutan, upami éta tiasa dikokolakeun pikeun anjeun, ngadukung ikrar tina sumbangan bulanan anu masih kénéh jalan. Sababaraha parantos parantos ngajanjikeun dina tingkat $ 9 sareng tingkat $ 90. Kalayan awal taun 2019, urang niténan taun kalénder sareng taun puncak tina Kampanye $ 90K, nunjukkeun $ 19 salaku kontribusi bulanan rutin.

Salah sahiji anggota komunitas urang parantos nawiskeun sumbangan tantangan anu cocog kadua. Pikeun unggal jaminan $ 19 dolar, donor nawiskeun kontribusi $ 19 tunggal. Kami arepkeun éta bakal hartosna seueur tambahan $ 19s.

Anggota komunitas sanésna, dina akhir trimester kahiji, ngadamel banding ka seueur réréncangan sareng réncang kolega dina sababaraha jaringan sanésna anu ngahasilkeun sajumlah signifikan sumbangan anu urang moal nampi. Éta bakal saé upami anjeun tiasa nyandak inisiatip anu sami. Kami ogé bakal ngahargaan anjeun ngabéjaan kami ngeunaan sumber-sumber sanés sapertos yayasan alit sareng jalma-jalma anu urang tiasa panawaran kanggo jumlah anu langkung ageung tibatan anu tiasa dibayangkeun ku konstituén pendidikan perdamaian. Naon waé anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun ngabantosan usaha ieu pikeun ngajaga jaringan global anu sregep sareng penting pisan urang bakal diapresiasi pisan, kami yakin bakal ngahasilkeun akibat anu signifikan sareng positip pikeun perdamaian.

Kalayan nuhun sareng kahoyong terbaik pikeun 2019 anu bakal ningali léngkah anu bermakna sareng épéktip anu dilakukeun ku pendidik perdamaian kana nilai-nilai anu dibagi anu ngajantenkeun urang janten komunitas,

Betty

Maca séri: "Isu sareng Téma dina 6 Dékad ngeunaan Peacelearning: Conto ti Karya Betty Reardon"

"Masalah sareng Téma dina 6 Dékade Peacelearning" mangrupikeun serangkaian tulisan ku Betty Reardon anu ngadukung kami Kampanye "$ 90 kanggo 90" ngahargaan taun hirup 90an Betty sareng milari nyiptakeun masa depan anu berkelanjutan pikeun Kampanye Global pikeun Pendidikan Damai sareng International Institute on Peace Education (tingali pesen khusus ieu ti Betty).

Séri ieu ngajajah kahirupan Betty saumur hirup di pendidikan perdamaian liwat tilu siklus; unggal siklus ngenalkeun fokus khusus karyana. Tulisan-tulisan ieu, kalebet koméntar ti Betty, nyorot sareng ngabagi sumber daya anu dipilih tina arsipna, disimpen di The University of Toledo.

Daur 1 nampilkeun usaha Betty ti taun 1960an dugi ka '70an fokus kana ngembangkeun pendidikan perdamaian pikeun sakola.

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...