Hiji Poé pikeun Ngeunteung Atikan Damai sareng Krisis Bumi

perkenalan

Lingkungan, masalah perhatian kurikulum dina atikan karapihan komprehensif, predating malah Landmark nu Konférénsi Stockholm PBB 1972, babarengan jeung pakarang nuklir, ayeuna looms salaku anceman existential keur survival umat manusa. Kami ngarepkeun pendidik perdamaian bakal miélingkeun Poé Lingkungan Dunya ku cara ngeunteung kumaha masalah ieu aya hubunganana sareng mangaruhan kana kurikulum sareng pedagogi pendekatan masing-masing pikeun pendidikan perdamaian. Masing-masing potongan dina IPS ayeuna anu dipasang di dieu nyayogikeun springboard pikeun refleksi sapertos kitu. (BAR, 6/5/22)

Poé Lingkungan Sedunia 2022 – Laporan Husus ti Inter Press Service (IPS)

(Diulang deui ti: Badan Warta Inter Pencét Service. 5 Juni 2022)

Poé Lingkungan Dunya nyaéta poé internasional pangbadagna pikeun lingkungan. Dipimpin ku Program Lingkungan PBB (UNEP), sarta dilaksanakeun taunan saprak 1973, éta geus tumuwuh jadi platform global pangbadagna pikeun teureuh lingkungan. Hal ieu dirayakeun ku jutaan jalma di sakuliah dunya.

Poé Lingkungan Dunya 2022 diayakeun ku Swédia. “Ngan Hiji Bumi"Nyaéta slogan kampanye, kalayan fokus kana "Hirup Sustainably di Harmony jeung Alam".

Dina kasempetan ieu, IPS nyangking ka pamiarsa édisi khusus fitur sareng édisi opini.

Darurat Kompléks: Di Kalér gersang di Kenya, Warga Lokal Nyanghareupan Dampak Parobahan Iklim, Kalaparan sareng Kamiskinan
Charles Karis
Darkuale Parsanti jeung pamajikanana Mary Rampe keur ngitung karugian maranéhanana: Hiji-hiji, maranéhanana geus katempo ingon maranéhanana musnah. "Kuring ngagaduhan 45 sapi sareng 50 embe, tapi aranjeunna sadayana maot kusabab halodo anu parah. Ayeuna kuring tetep ngan ukur hiji sapi sareng lima embé," saur Parsanti, ngadukung dirina dina ... [maca deui]

Poé Lingkungan Dunya (II): Lima deui Planét Bumi Dibutuhkeun Urgently
Baher Kamal
Dina artikel saméméhna, IPS ngalaporkeun sababaraha panemuan konci UNICEF ngeunaan dampak anu parah ka barudak di dunya - sareng sadayana Planét Bumi - tina konsumsi kaleuleuwihan ku kalolobaan nagara beunghar. Salah sahijina nyaéta yén upami sadayana kedah ngonsumsi sumber daya dina laju dimana jalma-jalma di… [maca deui]

Poé Lingkungan Dunya: Beungbeurat Turunna Lingkungan Ngaronjatkeun Anu Miskin sareng Rentan
Joyce Chimbi
Imah Barnabas Kamau linggih di lahan baseuh di Ruuruti Laikipia County di daérah Rift Valley - dianggap karanjang roti Kenya. Anjeunna netep di daérah éta 15 taun ka pengker, katarik ku lahan baseuh anu subur sabab nyayogikeun kaayaan pertanian sareng kagiatan ingon-ingon anu nguntungkeun. Tapi Kamau nyebutkeun ... [maca deui]

1% anu paling beunghar ngotoran langkung ti 50% anu paling miskin
Baher Kamal
Salaku bubuka pikeun Poé Lingkungan Sedunia taun ieu dina 5 Juni, laporan ieu ngurus kumaha kaleuwihan populasi sadunya, lolobana di nagara-nagara jegud, ngabalukarkeun loba ngarugikeun ka Planét Bumi. Pikeun tujuan ieu, akun di handap ieu ngeunaan sababaraha fakta utama sareng tokoh anu ... [maca deui]

Parobahan Iklim di Asia Tenggara: Dimana urang sareng Naon anu urang kabeungkeut?
Kwan Soo-Chen jeung David McCoy
Langkung jelas yén kaséhatan sareng karaharjaan manusa kaancam dimana-mana kusabab pamanasan global sareng karusakan lingkungan. Kajadian cuaca ekstrim, naékna permukaan laut, ngaronjatna kakurangan cai tawar, halodo jeung suhu luhur, digabungkeun jeung leungitna biodiversity jeung aspék séjén ... [maca deui]

Transforming Afrika: Transisi Énergi Adil & Sarua
Emily Karanja
Transisi global kana sumber énérgi karbon-handap penting pisan pikeun kasalametan spésiés urang tina pangaruh anu parah tina perubahan iklim. Kalayan seueur jalma anu beuki nyokong pikeun pergeseran gancang tina sistem énérgi anu gumantung kana bahan bakar fosil, patarosan ngeunaan kumaha carana ngadamel transisi ieu timbul - hiji ... [maca deui]

Lamun Awéwé Henteu Pimpin, Urang Bakal Eleh Perang Ngalawan Krisis Iklim
Sally Abi Khalil
Kami di tengah-tengah seueur krisis di Wétan Tengah sareng Afrika Kalér (MENA): wilayah anu paling henteu rata, langka cai, wilayah anu paling demokratis di dunya, kalayan jurang gender panglegana, sababaraha konflik bersenjata ngamuk di dinya, sareng rapuh. nagara on brink. Pikeun sababaraha minggu, daérah… [maca deui]

Balikkeun Lahan pikeun Tackle Multiple Crises
Ibrahim Tiaw
Tanah mangrupikeun garis kahirupan urang di planét ieu. Tapi 'bisnis saperti biasa' dina cara urang ngatur sumberdaya lahan nempatkeun masa depan urang sorangan di planét Bumi dina bahaya, kalawan satengah umat manusa geus nyanghareupan dampak degradasi lahan. Nalika urang miélingkeun Poé Lingkungan Dunya ka-50, hayu urang ngagancangkeun usaha pikeun nyumponan… [maca deui]

nutup
Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

Gabung sawala ...

Ngagulung ka luhur