Sasih: bisa 2022

Laporan ti Afghan Civil Society

Afghans for Tomorrow nembé ngaluarkeun pernyataan ngeunaan kaayaan donor ayeuna di Afghanistan sareng dampakna dina organisasi masarakat sipil, pendidikan sareng awéwé. Diantara bongbolongan maranéhanana pikeun nungkulan krisis ieu nyaéta penyediaan sareng prioritas pendidikan sareng kasempetan padamelan pikeun awéwé sareng awéwé.

Prosés Visa Teu Adil Disanghareupan ku Résiko Afghans Disanghareupan tungtungna

Nilai tanggung jawab civic salaku tujuan diajar atikan perdamaian dimaksudkeun pikeun condong warga pikeun nungtut sareng ngajukeun tindakan anu nerapkeun lembaga pamaréntahan sareng sumber daya pikeun ngajamin kaadilan anu ngandung kaadilan salaku pondasi perdamaian. Kateuadilan ayeuna, ngarah masarakat sipil pikeun ngalakukeun tindakan pikeun ngarobih kawijakan, nyaéta reureuh sareng panolakan visa AS ka Afghan anu résiko. Duanana ACLU sareng sakelompok Sénator ngaréspon masarakat sipil kalayan tindakan konstruktif anu dipidangkeun dina dua téks dina tulisan ieu. 

Grup Iman Nyauran Etika Sekuler pikeun Nyauran Aksi Sivik ngalawan Kekerasan anu Didorong Hate

Pernyataan The Interfaith Center of New York sareng Bend the Arc, dua kelompok dumasar-iman utama, pikeun ngaréspon kana pembantaian kajahatan rasialis Munding anu nyéépkeun nyawa sapuluh sareng tatu parah tilu deui, sadayana kecuali hiji Afrika Amerika, angkat. réspon agama "pikiran sareng doa" ka batur, sakumaha aranjeunna, salaku warga nagara, nyoarakeun etika sareng praktis pisan pikeun aksi, anu sadayana hormat pisan kana prinsip "pemisahan garéja sareng nagara." Duanana pernyataan nyieun titik perhatian fundamental ka sadaya warga, sarta ku kituna, kana atikan karapihan salaku sarana diajar nuju papacangan dina aksi tanggung jawab civic.

Ngagulung ka luhur