Berita & Sorotan

Nonoman, perdamaian sareng kaamanan - Buku Panduan program

Perserikatan Bangsa-Bangsa ngembangkeun buku panduan anu museurkeun kana miluan nonoman dina perdamaian. Investasi dina kapasitas, agénsi sareng kapamimpinan peacebuilders ngora tiasa nguatkeun kamampuanna pikeun kolaborasi mingpin usaha perdamaian, sareng ngagunakeun kaparigelanna pikeun ngungkulan tantangan sanés anu mangaruhan aranjeunna, boh nalika ogé saatos pandemi COVID-19. [teraskeun maca…]

Laporan Kegiatan

Pendidikan perdamaian di sakola resmi: Naha éta penting sareng kumaha cara ngalaksanakeunana? (rékaman wébinar)

Disamping peneliti sareng praktisi dina pendidikan perdamaian, webinar 27 Januari ieu ngajalajah papanggihan laporan anyar ti International Alert sareng British Council, "Pendidikan perdamaian di sakola formal: Naha penting sareng kumaha carana tiasa dilakukeun?" Laporan éta ngabahas kumaha pendidikan perdamaian di sakola sapertos kumaha, pangaruh poténsialna, sareng kumaha cara éta tiasa diwujudkeun dina prakték. [teraskeun maca…]

Ulasan buku

Tinjauan Buku: "Pendidikan dina pamekaran: Vol 3" ku Magnus Haavelsrud

Dina bukuna anu pang anyarna, Magnus Haavelsrud ningali kamekaran perdamaian salaku gerakan luhur kaadilan, empati, penyembuhan traumas anu kapengker sareng ayeuna, sareng transformasi konflik anu henteu kekerasan. Haavelsrud naroskeun sareng ngajawab kumaha pendidikan tiasa ngadukung sareng ngamimitian gerakan luhur sapertos ti tingkat kahirupan sadidinten dugi ka urusan global. [teraskeun maca…]