Laporan Kegiatan

Quakers ngayakeun konperénsi ngeunaan pendidikan perdamaian pikeun sakola (Inggris)

Dina hiji dinten nalika Inggris hudang, dibagi sareng kuciwa ku Referendum UÉ sareng kabeulit ku kampanye anu pikasieuneun, Quakers di Inggris ngayakeun konperénsi nasional pikeun guru diajar kumaha ngalengkepan murid-murid pikeun ngungkulan konflik dina cara anu konstruktif sareng ngembangkeun pamikiran kritis kaahlian. Pendidik ti langkung ti 80 sakola di Inggris ngiringan "Diajar Ngalangkungan Perdamaian" di Friends House di London. [teraskeun maca…]

Laporan Kegiatan

Rwanda: Nonoman Ditantang janten Perdamaian

Pameran seni mobile tilu dinten anu ngagambarkeun sajak, lukisan sareng nampilkeun carita perdamaian ayeuna nuju di Kigali. Paméran ieu diayakeun pikeun méré inspirasi sareng nangtang para nonoman pikeun janten perdamaian di komunitasna. Didier Rutagungira, perwira komunikasi di Aegis Trust, nyarios yén tujuan paméran éta nyaéta nunjukkeun carita perdamaian sareng pesen ti jalma anu béda-béda ti peuntas Rwanda. "Carita-carita na utamina difokuskeun ka jalma-jalma anu ngagagas proyék-proyék anu ngabina perdamaian saatos Genosida 1994 ngalawan Tutsi sareng teras-terasan dilakukeun," saur anjeunna. [teraskeun maca…]

Laporan Kegiatan

Kursus pendidikan perdamaian; orientasi pikeun guru sakola Chennai Corporation diayakeun

Yayasan Peace Gandhi parantos mekar pedagogi ngeunaan Perdamaian Damai dumasar kana Nilai Gandhian pikeun barudak sakola. Ieu dilaksanakeun di sakola anu dioperasikeun ku Chennai Corporation kalayan dibantuan ku guru sareng murid kuliah. Orientasi sadinten pikeun proyék ieu diayakeun tanggal 22 Juni pikeun 30 guru ti tilu puluh Sekolah Menengah Menengah Tinggi & Tinggi Chennai. [teraskeun maca…]

panalungtikan

Indéks Perdamaian Global 2016 nyatakeun Dunya anu Sajarah Kurang Damai sareng Langkung Teu Sama

Indéks Perdamaian Global 2016 (GPI) nunjukkeun yén dunya janten kirang damai dina sataun katukang, nguatkeun tren anu nyababkeun perdamaian dina dékade ka tukang. Hasilna ogé nunjukkeun kateusaruaan global dina perdamaian, kalayan nagara-nagara anu paling damai terus ningkat bari anu paling henteu damai ragrag kana kekerasan sareng konflik anu langkung ageung. [teraskeun maca…]

Berita & Sorotan

Masa Depan Perdamaian: Kumaha Usaha Perdamaian ngarobih Budaya Konflik

Kumaha perdamaian bisa dipikaharti salaku hal anu sarua pikaresepeun, sakumaha wani, sakumaha terlibat, salaku perjuangan pikeun mungkir jalur paling gelap urang? Éta masa depan perdamaian. Mangrupikeun perdamaian langkung tina tujuan. Éta karapihan nyandak giliran dina bunderan pamasaran keras jual. Steve Killela ngagagas Indéks Perdamaian Global (GPI) munggaran di 2006 dina bagian pikeun mintonkeun bisnis perdamaian anu langkung saé pikeun abad ka-21. [teraskeun maca…]

pamadegan

Dinten peringatan di Okinawa langkung seueur tibatan ngan saukur ngémutan jaman baheula

Nalika Shun Kuninaka umur 23 taun sakola di sakola dasar di Préféktur Okinawa asli, "pendidikan perdamaian" mangrupikeun giliran. Barudak kapaksa ngadangukeun rekening Perang Okinawa taun 1945, sareng anu didangukeunana matak pikasieuneun sareng pikakeuheuleun.

Salaku murid di Universitas Ryukyus, Kuninaka janten aub dina pendidikan perdamaian. Tapi anjeunna ogé ngaraoskeun sia-sia tina usahaana. "Naon cara anu paling saé pikeun murid diajar tina sajarah?" Kuninaka naros ka nyalira. Ieu akhirna nyababkeun pondasi bisnis usaha mahasiswa anu disebatna "Gachiyun." Ngaranna mangrupikeun gabungan tina dua ungkapan Okinawan: "gachi" pikeun "serius" sareng "yuntaku" pikeun "paguneman." [teraskeun maca…]

Laporan Kegiatan

Guru nuju jalan ka Perdamaian di Kelas sareng Komunitas na di Rakhine State (Myanmar)

Yangon: Kamentrian Atikan di Myanmar sareng UNESCO sami-sami ngalaksanakeun proyék "Pendidikan kanggo Perdamaian sareng Pangwangunan di Propinsi Rakhine Kalér" ngalangkungan dukungan dana ti pamaréntah Bélgia. Guru, kepala sekolah sareng perwira pendidikan ti parantos dilatih kana kamampuan hirup pikeun perdamaian sareng transformasi konflik. Ieu negeskeun komitmen Kementrian Pendidikan pikeun nanjeurkeun pendidikan perdamaian salaku sarana pikeun silih asuh silih ragam budaya dina tingkat sakola. [teraskeun maca…]

pamadegan

Peryogi Konklusi Asosiasi sareng Grup di Lapang Kami

Profésional anu ngalakukeun padamelan anu sami pisan tapi ilubiung dina kelompok anu sanés biasana henteu nyambung sareng kurangna hubungan atanapi bahkan komunikasi antara sababaraha organisasi sareng anggotana nampilkeun komplikasi sareng blokir jalan pikeun mayunkeun parobihan sosial sareng kawijakan anu penting. Dina jaman dana anu kawates ditambah ku sesah milari waktos kanggo ilubiung dina asosiasi propésional, moal sadayana kauntungan lapangan tina terang langkung seueur perkawis karya séwang-séwangan, sareng kukituna, mendakan sasaruaan anu tiasa ngamajukeun prakték, panilitian, pendidikan, sareng hasil kawijakan ? [teraskeun maca…]