Sasih: April 2016

Dina jero Révolusi Ngadongéng

Nyarios dongéng nuju naék. Kalayan perluasan terasna carita ngabagi téknologi henteu pernah gampang. Dina édisi pangheulana "Wangunan Perdamaian," publikasi Alliance for Peacebuilding, "Inside the Storytelling Revolution," nalungtik cara-cara anu teu kaétang urang saling komunikasi sareng kakuatan anu caritaan tahan pikeun méré inspirasi perdamaian ogé perang.

Masalah ieu katingali dina prosés advokasi sareng pariwara-duanana ngajual perdamaian ku cara unikna. Éta nampilkeun karya StoryCorps sareng kumaha aranjeunna ngangkat sora lokal pikeun nyumbang kana masarakat anu langkung damai. Carita ogé asalna ti Counter Violent Extremism sareng komunitas pembuatan film nalika aranjeunna ngajajah cara narasi tiasa nyerat sajarah-sareng naon anu diperyogikeun pikeun ngungkabkeun bebeneran.

Pendidikan ngawangun perdamaian

Konperénsi terakhir ngeunaan peran pendidikan dina ngawangun kohési sosial sareng perdamaian berkelanjutan, diayakeun ku UNICEF, Global Partnership for Education (GPE) sareng Bank Dunia, sumping dina waktos anu kritis. Ampir 250 juta murangkalih ayeuna dumuk di daérah sareng nagara anu kapangaruhan ku kameumeutna sareng konflik telenges.

Prakarsa Peacebuilding, Pendidikan sareng Advokasi UNICEF - Diajar pikeun Perdamaian - diluncurkeun taun 2012 pikeun ngungkulan masalah anu penting ieu - sareng naroskeun kumaha urang tiasa nganggo pendidikan sareng jasa sosial pikeun nyumbang kana perdamaian, kohesi sosial sareng ketahanan? Program anu diinvestasikeun dina panilitian pikeun ngungkulan celah anu signifikan dina élmu sareng buktina ngeunaan sumbangan pendidikan pikeun perdamaian. Hasil konci tina program dibagi dina konperénsi sareng ngahasilkeun diskusi anu pikaresepeun dina masalah anu béda-béda ngeunaan pendidikan pikeun perdamaian - kawijakan, guru sareng lembaga nonoman, ogé gender, ketidaksamaan pendidikan, sareng pencegahan konflik.

Agénsi Budak sareng Pamuda dina Peacebuilding: Pencegahan Konflik sareng Pendidikan Damai

Pelatihan pendidikan perdamaian sareng mediasi di sakola kedah ditingali salaku alat pencegahan konflik anu sumberdaya tibatan ngan ukur ukuran rekonsiliasi pasca konflik. Dina Maret taun ieu, konjungsi organisasi non-pamaréntahan internasional nyebarkeun laporan ngeunaan murangkalih sareng nonoman salaku promotor suksés perdamaian di komunitas anu dilanda konflik. Laporan éta ngandelkeun studi kasus ti Kolombia, DRC sareng Nepal, sareng panulisna nyimpulkeun yén integrasi barudak sareng nonoman dina proyek perdamaian nyumbang kana nurunkeun kajadian kekerasan sareng diskriminasi di komunitas anu diulik.

Nonoman sareng Perdamaian Berkelanjutan: Naha Pendidikan Kewarganegaraan Global Penting

Numutkeun Laporan Indéks Perdamaian Global 2015 sakitar 13,4% tina GDP dunya ($ 14.3 Trill) kaleungitan konflik di 2014. Ieu sarimbag sareng gabungan ékonomi Brasil, Kanada, Perancis, Jérman, Spanyol sareng Inggris. Biaya konflik gaduh korban anu ageung seueur pikeun nonoman khususna di beulah kidul global. Tulisan ieu ku Moises Machipisa nyayogikeun analisis naha Global Citizenship Education (GCED) kritis dina ngawangun perdamaian anu sustainable sareng kunaon nonoman mangrupikeun palaku kritis dina prosés ieu.

Ngawangun perdamaian ti universitas Kolombia

"Peacebuilders" mangrupikeun program anu milari pembentukan integral 1,200 mahasiswa universitas di Kolombia, kalebet dina program beasiswa "Impian Perdamaian" tina Yayasan Bancolombia, dina élmu, kaparigelan, kamampuan sareng sikap anu kondusif pikeun ngawangun Budaya Damai. Program ieu dilakukeun ku Escuelas de Paz (Sekolah Perdamaian) Yayasan dumasar kana genep komponén anu diusulkeun ku UNESCO dina manifesto 2000 pikeun budaya perdamaian sareng non-kekerasan. Éta ogé dumasar kana genep pilar anu diangkat ku metodologi pendidikan pikeun perdamaian, anu dikenal salaku "Kembang pikeun Budaya Damai".

Sora ngeunaan peran pendidikan pikeun ngawangun perdamaian

Dina konperénsi anyar ngeunaan peran pendidikan pikeun ngawangun perdamaian sareng kohesi sosial, Chantal Rigaud ngawawancara lima pamilon anu ngawakilan lima nagara pasangan Global Partnership for Education (GPE) (Républik Afrika Tengah, Républik Démokratik Kongo, Liberia, Rwanda sareng Kidul Sudan) anu ngan ukur kaluar tina konflik atanapi masih ngalaman kameumeutna kusabab bentrok anu lalu. Aranjeunna ngajelaskeun kumaha aranjeunna ngagunakeun pendidikan pikeun ngawangun masarakat anu langkung kohesif sareng damai.

Naha pendidikan dina kaayaan darurat kedah janten prioritas pikeun pamimpin dunya

Sanaos seueur urang ngarepkeun hal-hal anu tiasa dijantenkeun langkung saé pikeun langkung ti 2.8 juta barudak Siria anu ayeuna teu sakola, urang sering gagal ngaku yén jumlah ieu mangrupikeun bagian tina barudak anu teu atikan dina kaayaan darurat di panjuru dunya. Sanaos konflik mangrupikeun masalah anu serius pikeun pendidikan, sanés ngan ukur ancaman - ngan dina saparapat sadaya kaayaan darurat mangrupikeun masalah anu rumit kalayan sababaraha sabab, ampir saperlima musibah alam sareng sésana mangrupikeun darurat kaséhatan masarakat. Di dunya ayeuna, pikeun salamet unggal murangkalih peryogi kabutuhan dasar pendidikan. Pendidikan mangrupikeun médium anu ngamungkinkeun barudak ngartos diri sareng hubungan sareng dunya di sakurilingna ku interaksi sareng éta dina setélan anu aman.

Pendidikan Hak Anak: Ngabentuk Pedagogi Anjeun ku Cara UNICEF

Dana AS pikeun UNICEF dianggo pikeun salamet, perlindungan, sareng pamekaran barudak sadunya ngalangkungan advokasi, pendidikan, sareng pengumpulan dana pikeun padamelan UNICEF. Dinas Pendidikan aranjeunna nyumbang kana misi éta sareng sumberdaya pendidikan kanagaraan global TeachUNICEF, anu sacara unik diwangun pikeun mastikeun harkat barudak salaku anu ngagaduhan hak. Pedagogi anjeun ogé tiasa difokuskeun ieu, sakumaha dijelaskeun ku Daniel Sadowsky.

Damai sareng Toléransi ngalangkungan Pendidikan - Peran Anyar pikeun Universitas

Makalah karya Prof Dr İbrahim Özdemir. Abstrak: Kiwari, urang hirup di dunya anu ditempa ku komunikasi instan sareng aliran inpormasi anu disayogikeun ku satelit, média, sareng Internét dina skala anu teu diémutan ku nini-nini urang. Ékonomi dunya, salaku conto, fungsina salaku éntitas antar-gumantung. Nanging, sanaos kamajuan téknologi sareng komunikasi massal, perjalanan ageung, pergaulan ras, sareng réduksi misteri dunya urang anu terus-terusan, kanyataan anu nyusahkeun tina waktos urang nyaéta salah paham, prasangka, sareng stereotip diantara anggota anu béda-béda iman, agama, sareng budaya masih tahan. Sumawona, salah paham ieu nyababkeun masalah sareng ketegangan régional sareng globalisasi. Ku alatan éta, kabutuhan pikeun ngalakukeun dialog - sareng budaya, jalma, sareng agama anu sanés - bahkan langkung mendesak tibatan anu tiheula upami ayana babarengan anu damai sareng dialog pikeun unggul dina konfrontasi sareng konflik. Pikeun ngaréspon tantangan dunya globalisasi, diperyogikeun visi sareng pola pikir anyar. Ieu tiasa dilakukeun ku Paguron luhur abad 21.

Nyarios ka Sakola Luhur Ngeunaan Kaleresan Perang Ngabantosan Kuring Nungkulan Trauma Kuring Kusabab Jadi Prajurit

Rory Fanning, saurang Samaun militér, nyarios ka sma ngeunaan bebeneran perang. Upami rumaja badé ngadaptar pikeun maéhan sareng maot pikeun sabab atanapi janji hirup anu langkung saé, maka anu paling henteu anjeunna kedah terang nyaéta anu hadé, anu goréng sareng anu goréng ngeunaan padamelan éta. Fanning ogé nyatet yén dina dunya tanpa draf, pipa sakola-ka-militér JROTC mangrupikeun saluran hirup pikeun perang permanén Washington ngalangkungan Wétan Tengah Raya sareng sababaraha bagéan Afrika. Konflik anu teu aya tungtungna na ngan ukur tiasa dilakukeun ku sabab budak siga jelema anu diajak ngobrol di sababaraha rohangan kelas anu didatanganana teraskeun janten sukarelawan. Politikus sareng dewan sakola, sering-sering, ngaku sistem sakola na rusak. Teu aya artos kanggo buku, gaji guru sareng mancén, dahar beurang séhat. Acan, dina 2015, pamaréntah AS nyéépkeun $ 598 milyar pikeun militér, langkung ti satengah tina total anggaran budi na, sareng ampir 10 kali tina artos na pikeun pendidikan.

Ngagulung ka luhur