1.37 milyar murid ayeuna di bumi nalika panutupan sakola COVID-19 ngalegaan

menteri skala-up pendekatan multimedia pikeun mastikeun kontinuitas diajar

(Diulang deui ti: UNESCO. 24 Maret 2020)

Paris, 24 Maret - Nalika panutupan sakola mangaruhan ampir 80% populasi murid sadunya, UNESCO dina Senén ngayakeun rapat online kelompok ad hoc menteri pendidikan anu ngabagi inpormasi ngeunaan langkah-langkah skala anu dikerahkan di nagara-nagara na pikeun ngadukung guru, kolot sareng murid dina ngungkulan pembelajaran di bumi. Aranjeunna ogé nunjuk kana tantangan anu muncul anu meryogikeun kerjasama global. 

Grup ad hoc, didamel saatos rapat online menteri pendidikan online anu diayakeun ku UNESCO dina 10 Maret, diwangun ku 11 nagara ti sadaya daérah: Kosta Rika, Kroasia, Mesir, Perancis, Iran, Italia, Jepang, Méksiko, Nigeria, Peru sareng Sénégal.

Salami 10 dinten ka pengker, jumlah murid anu kapangaruhan ku panutupan sakola sareng universitas di 138 nagara parantos ampir opat kaliwat janten 1.37 milyar, ngalambangkeun langkung ti 3 ti 4 murangkalih sareng nonoman sadunya. Salaku tambahan, ampir 60.2 juta guru teu aya deui di kelas.

Ampir 60.2 juta guru teu aya deui di kelas.

Muka rapat éta, Diréktur Jéndral UNESCO Audrey Azoulay nekenkeun yén "tanggung jawab meta mangrupakeun hiji koléktif," sareng ngumumkeun pendirian Koalisi Pendidikan Global Covid-19 pikeun langkung ngiringan kaparigelan sababaraha mitra sareng nguatkeun dukungan ka nasional réspon atikan.

Sedengkeun anu dipokuskeun nalika jaman mimiti sakola ditutup nyaéta nyebarkeun solusi diajar jarak jauh, sorotan parantos ngalih ka guru sareng kulawarga anu ngadukung. "Langkung ti payun, peserta didik kedah dibarengan ku sacara akademis sakumaha émosional," saur Stefania Giannini, Asistén Diréktur Jénderal pikeun Pendidikan UNESCO. "Ieu mangrupikeun hudang-hudang pikeun sistem pendidikan pikeun nempatkeun usaha-usaha khusus kana katerampilan sosial-émosional - empati sareng solidaritas," saur anjeunna.

"Ieu mangrupikeun hudang-hudang pikeun sistem pendidikan pikeun nempatkeun usaha-usaha khusus kana katerampilan sosial-émosional - empati sareng solidaritas."

"Kami moal tiasa ngagentoskeun ayana guru sareng hubungan pedagogis, tapi kami henteu ngagaduhan pilihan sareng kedah ngalakukeun anu pangpayunna pikeun ngadukung kepala sekolah, guru, kolot sareng peserta didik bari mastikeun kasalametan," saur Menteri Pendidikan Italia Lucia Azzolina. "Kami nganggo alat média sosial pikeun tetep hirup hubungan antara guru sareng murid, sareng ngajaga motivasina."

Kosta Rika nganggo jaringan sosial pikeun ngalirénkeun rencana bacaan sadidinten pikeun murid sareng sepuh sareng nangtang murid pikeun ngembangkeun kampanyeu pikeun ngandung panyebaran pandemi éta. Menteri Pendidikan Iran Mohsen Haji Mirzaie ngajelaskeun "segitiga anyar diajar ngahubungkeun guru, kolot sareng murid" ngalangkungan ruang kelas maya anu dirojong ku jaringan sosial.

Salaku tambahan kana platform virtual, sadaya nagara nganggo tipi publik pikeun nyayogikeun kursus pikeun murid sagala umur ogé palatihan pikeun guru. "Ngan 60% murid gaduh internét janten kami kedah nyayogikeun pendidikan jarak jauh sareng TV kabuka pikeun ngahontal sadayana," saur Menteri Méksiko, Esteban Moctezuma Barragán, anu nambihan yén nagarana ogé ngajajah stratégi pikeun ngahontal budak anu ngagaduhan kabutuhan khusus.

Sedengkeun lilana panutupan sakola tetep henteu pasti, nagara-nagara fokus kana upaya pemberdayaan guru. "Kami fokus pisan dina masihan tanggung jawab guru pikeun prosés diajar sareng nawiskeun kursus pembelajaran virtual," saur Wakil Menteri Kosta Rika Melania Brenes.

Menteri Élmu jeung Pendidikan Kroasia Blaženka Divjak ngabagi pendekatan nagara na anu mimiti ngaheulakeun kontén anu didamel khusus pikeun guru sareng ayeuna ningkatkeun dukungan pikeun ngabantosan aranjeunna ngembangkeun matéri diajar sacara mandiri, nyandak kapamilikan prosésna, sareng ngaraos aman dina lingkungan digital.

Tindakan pikeun ngalawan kateusaruaan diangkat ku sababaraha menteri. Italia ngumumkeun paket € 85 juta pikeun ngadukung diajar jarak jauh pikeun 8.5 juta siswa sareng ningkatkeun konektipitas di daérah anu terasing.

Peru narjamahkeun eusi kana 10 basa pribumi sareng ngembangkeun matéri ngeunaan aspék sosial-émosional pendidikan pikeun ngabantosan peserta didik ngungkulan kapencil.

Menteri Pendidikan Nigeria, Adamu Adamu, nyauran pikeun ningkatkeun pidangan nasional program "School Meets Learnner" UNESCO, anu ngagunakeun téknologi pikeun ngadeukeutkeun budak awéwé sareng awéwé di beulah wétan-wétan nagara.

Generalisasi ngadadak tina diajar jarak jauh nyababkeun tantangan anyar pikeun mayunan. Menteri Mesir Tarek Shawki ngadesek tindakan ngeunaan pamaréntahan "sagara digital bahan-bahan anu henteu diakreditasi ku Kamentrian atanapi lembaga anu dipercaya."

Menteri Pendidikan Perancis Jean-Michel Blanquer negeskeun perluna kolaborasi global ngeunaan peraturan anu cocog pikeun panyadia diajar digital pikeun mastikeun patuh kana aturan dina ngumpulkeun, ngatur sareng panggunaan data, khususna data pribadi barudak sareng nonoman.

Samentawis éta, sababaraha menteri negeskeun yén krisis anu ayeuna ogé ngiringan pamikiran anyar ngeunaan prakték pendidikan.

"Kami parantos langkung maju ku diajar digital sareng jarak jauh dina 10 dinten ka pengker tibatan dina sapuluh taun ka pengker. Tanpa ragu krisis ieu bakal ngarobih cara urang mikirkeun penyediaan pendidikan di pikahareupeun, "saur Menteri Mesir Tarek Shawki, sedengkeun Menteri Perancis ngagariskeun pangaruh pendekatan sareng pola pikir anyar. "Pendidikan mangrupikeun jawaban konci krisis sareng ngawangun deui masarakat urang saatos."

Menteri Koichi Hagiuda ti Jepang nyatakeun yén panutupan sakola parantos ningkatkeun mékanisme nasional pikeun mayungan barudak. Nalika ngajaga tingkat ati-ati anu tinggi, anjeunna nyarios yén nagara éta ngarencanakeun bakal muka sakola bulan payun pikeun taun ajaran anyar sareng caket hubungan sareng ahli kaséhatan dina prosés éta.

Nyayogikeun pembaruan global ngeunaan pandemi anu ayeuna mangaruhan 200 nagara, Khassoum Diallo ti Organisasi Kaséhatan Dunya nyatakeun yén kesiapan kedah diperkuat di sadaya nagara, nekenkeun perluna pendekatan interséktoral.

****

Pembaruan biasa UNESCO ngeunaan pangaruh COVID-19 dina pendidikan

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...