Miluan Kampanye Global pikeun Atikan Damai!

Ngabantosan kami ngembangkeun gerakan global anu maju sareng ngabela pendidikan perdamaian.

Kampanye Global pikeun Atikan Damai nyaéta gerakan global pendidik perdamaian individu sareng LSM pendidikan komitmen pikeun ngabina budaya perdamaian ngaliwatan pendidikan perdamaian. Anggota narékahan pikeun nyebarkeun sareng ngamajukeun atikan karapihan di lokalitas sorangan bari ngiringan, nalika mungkin, dina gawé babarengan transnasional pikeun ngatasi ancaman global pikeun perdamaian. 

Ngeunaan Kampanye Global

The Global Campaign for Peace Education (GCPE) diluncurkeun di Den Haag Appeal for Peace Conference di 1999. Ieu mangrupikeun jaringan non-formal, organisasi internasional anu ngamajukeun pendidikan perdamaian di antara sakola, kulawarga, sareng komunitas pikeun ngarobih budaya kekerasan janten budaya karapihan. Kampanye ngagaduhan dua tujuan:

  1. Ngawangun kasadaran masarakat sareng dukungan politik pikeun ngenalkeun atikan perdamaian kana sagala widang pendidikan, kalebet pendidikan non-formal, di sadaya sakola di sakumna dunya.
  2. Pikeun ngamajukeun atikan sadaya guru ngajar pikeun perdamaian.

Naon
Atikan Peace?

Perdamaian Pendidikan Perdamaian

Perdamaian Pendidikan Perdamaian

Kalénder Global

Atikan Peace Global
almanak

budak ngora
hub

Naon anu tiasa dilakukeun ku pendidikan sacara konkrit (sareng réalistis) pikeun ngirangan ancaman kontemporer sareng ngabina perdamaian anu langgeng?

Tulisan bodas ieu masihan gambaran ngeunaan peran sareng poténsi pendidikan perdamaian pikeun ngatasi ancaman global kontemporer sareng munculna sareng tantangan pikeun katengtreman. Dina ngalakukeun kitu, éta nyadiakeun tinjauan ancaman kontemporer; outlines pondasi pendekatan transformative éféktif pikeun atikan; marios bukti efektivitas pendekatan ieu; sareng ngajalajah kumaha wawasan sareng bukti ieu tiasa ngabentuk masa depan widang pendidikan perdamaian.

Warta panganyarna, Panalungtikan, Analisis & Sumberdaya

Ngahormatan Betty A. Reardon (1929-2023)

Kampanye Global pikeun Atikan Peace (GCPE) jeung International Insitute on Peace Education (IIPE) ngahargaan warisan Betty A. Reardon, pioneering jeung dunya-renowned sarjana karapihan féminis jeung indung tina widang akademik atikan perdamaian. Salaku ko-pangadeg GCPE sareng IIPE, Betty ngabimbing sareng mere ilham rébuan di sakumna dunya. Warisan anjeunna diteruskeun dina padamelan seueur murid sareng kolega. Situs ieu dikhususkeun pikeun ngajaga mémori sareng ajaranana hirup.

Pemetaan Pendidikan Perdamaian

"Pemetaan Atikan Damai" mangrupikeun inisiatif panalungtikan global anu dikoordinir ku GCPE. Éta mangrupikeun aksés kabuka, sumberdaya online pikeun panalungtik pendidikan perdamaian, donor, praktisi, sareng pembuat kawijakan anu milarian data ngeunaan usaha pendidikan perdamaian formal sareng non-formal di nagara-nagara di sakumna dunya pikeun ngembangkeun perdamaian anu relevan sacara kontekstual sareng dumasar-bukti. pendidikan pikeun transformasi konflik, perang, jeung kekerasan. 

Diréktori Global

Dimana Diajar Pendidikan Perdamaian

Jalma Damai Ed

Manusa Atikan Peace

Bibliografi

Bibliografi Atikan Peace

Warta, Panalungtikan,
& Analisis

Nyebarkeun pesen Kampanye Global pikeun Atikan Damai sareng ngadukung usaha urang dina waktos anu sami!

Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:
Ngagulung ka luhur