Era Nuklir Anyar
Era Nuklir Anyar
gabung3-2
Gabung & ngadukung Kampanye!
pemetaan-perdamaian-ed-banner-GCPE
PELAJARAN PENDIDIKAN Damai
corona-sambungan-slaider
JABU
Sambungan:
learning
pikeun
renewed
dunya
Anggota Institusi / Anggota Koalisi

"Gabung sareng Kampanye penting pisan pikeun kolaborasi sareng nyumbang sasarengan kana transformasi budaya kekerasan dina budaya dialog sareng perdamaian. "
- Asosiasi Spanyol pikeun Panilitian Damai (AIPAZ)

peace-ed-clearninghouse-slider
Perdamaian Pendidikan Perdamaian
GCPE-Pernyataan-slaider

Pernyataan Kampanye: "Budaya perdamaian bakal dihontal nalika warga dunya ngartos masalah global; ngagaduhan kaparigelan pikeun méréskeun konflik sacara konstruktif; terang sareng hirup ku standar internasional ngeunaan HAM, gender sareng kesetaraan ras; ngahargaan keragaman budaya; sareng hormat kana integritas theEarth. Diajar sapertos kitu moal kahontal tanpa pendidikan anu dihaja, berkelanjutan sareng sistematis pikeun perdamaian. ”

panah saméméhna
panah salajengna

pangtungtungna

Berita & Sorotan

Tina Foxes and Chicken Coops * - Refleksi ngeunaan "Kagagalan Awéwé, Agenda Damai sareng Kaamanan"

Nagara anggota PBB geus gagal pikeun minuhan kawajiban UNSCR 1325 maranéhanana, jeung rak virtual tina rencana aksi loba-heralded. Nanging, écés yén kagagalan éta henteu aya dina Agenda Awéwé, Damai sareng Kaamanan, atanapi dina résolusi Déwan Kaamanan anu nyababkeun éta, tapi di antara nagara-nagara anggota anu parantos ngabatang tinimbang ngalaksanakeun Rencana Aksi Nasional. "Dimana éta awéwé?" spiker di Déwan Kaamanan anyar nanya. Salaku observasi Betty Reardon, awéwé nu aya dina taneuh, gawe dina lampah langsung pikeun minuhan agenda. [teraskeun maca…]

Tanda Peta

Surat kabuka ka Anthony Blinken nyauran prosés visa anu adil sareng éfisién pikeun akademisi Afghan anu résiko

Daya tarik ieu ti akademisi Amérika ka Sekretaris Nagara nyauran tindakan pikeun ngaleungitkeun halangan anu ngahalangan prosés visa anu efisien sareng adil pikeun akademisi Afghan anu résiko. Kami ngajak sadayana pikeun ngiderkeun suratna dina jaringan masing-masing sareng ajak urang Amerika ngirimkeunana ka Sénator sareng Perwakilanna. [teraskeun maca…]

Laporan Kegiatan

Ancaman nuklir, kaamanan umum sareng pangarampasan pakarang (Selandia Anyar)

Dina 1986 pamaréntah Selandia Anyar ngadopsi tungtunan Studi Damai pikeun ngawanohkeun atikan perdamaian kana kurikulum sakola. Taun saterusna, parlemén diadopsi panerapan prohibiting pakarang nuklir - cementing kana kawijakan shift arah kawijakan luar nagri dumasar kaamanan umum. Dina artikel ieu, Alyn Ware miéling ulang 35th tina panerapan bébas nuklir, highlights sambungan antara atikan karapihan jeung shift dina kawijakan kaamanan, sarta nyarankeun Peta salajengna pikeun pamaréntah jeung Selandia Anyar pikeun mantuan ngaleungitkeun pakarang nuklir global. [teraskeun maca…]

diulas

Corona Panyambung

pamadegan

Hubungan Manusa Ngajalin dina Kasangsaraan Manusa

Unsur anu teu ditingali dina pangalaman COVID nyaéta kumaha éta tiasa nyababkeun urang kana réfléksi hubungan manusa anu mawa urang dina sangsara, masihan urang rasa fisik anu saleresna janten anggota hiji kulawarga manusa, sanggup silih asuh, sakumaha urang kedah lamun kulawarga téh salamet. Pos ieu mangrupikeun conto anu jelas tina pangalaman sapertos kitu. [teraskeun maca…]

Berita & Sorotan

Krisis Senyawa: Corona di Zona Konflik

Artikel-artikel sateuacanna dina séri Corona Connections kami parantos utamina fokus kana ketidakadilan sareng disfungsi struktur global anu parantos dibuktikeun ku pandemi éta. Dina tulisan ieu, kami narik perhatian pendidik perdamaian kana kanyataan COVID parantos ngajantenkeun seueur ketidakadilan éta langkung parah. [teraskeun maca…]

Miluan kampanye

Kalénder Global

KURIKULU GRATIS

Pernyataan Kampanye & Tujuan

Pernyataan Kampanye:
"Budaya perdamaian bakal dihontal nalika warga dunya ngartos masalah global; ngagaduhan kaparigelan pikeun méréskeun konflik sacara konstruktif; terang sareng hirup ku standar internasional ngeunaan HAM, gender sareng kesetaraan ras; ngahargaan keragaman budaya; sareng hormat kana integritas theEarth. Diajar sapertos kitu moal kahontal tanpa pendidikan anu dihaja, berkelanjutan sareng sistematis pikeun perdamaian. ”   

Tujuanana Kampanye
Kampanye Global pikeun Pendidikan Perdamaian narékahan pikeun ngabina budaya perdamaian di komunitas di sakumna dunya. Éta ngagaduhan dua tujuan:

1. Kahiji, ngawangun kasadaran masarakat sareng dukungan politik pikeun ngenalkeun pendidikan perdamaian kana sagala bidang pendidikan, kalebet pendidikan non-formal, di sadaya sakola di panjuru dunya.
2. Kadua, pikeun ngamajukeun pendidikan sadaya guru pikeun ngajarkeun perdamaian.