Vicent Martínez Guzmán - Në Memoriam

 

Ky poster shpalli shërbimin In Memoriam mbajtur për nder të Vicent Martínez Guzmán në Universitat Jaume I.

Vicent Martínez Guzmán, një shtyllë e komunitetit të paqes në Spanjë dhe në botë, vdiq në 23 gusht të vitit 2018. Nga Vall d'Uix born dhe i lindur në 1949, vizionari Vicent lë një trashëgimi të shkruar me shkrim në filozofinë dhe kërkimin e paqes, si dhe si një program i fortë akademik ndërkombëtar i vazhdueshëm në studimet e paqes, konfliktit dhe zhvillimit. Ai është i njohur mirë për të theksuar se pacifistët janë realistët, të cilët mund të njohin kompleksitetin e kapacitetit njerëzor, duke ditur që ne jemi të aftë të bëjmë luftë, por edhe të tregojmë solidaritet, të kujdesemi për njëri-tjetrin, të tregojmë ndjeshmëri, të bëjmë dhe të marrim pjesë në lëvizjet shoqërore. Vicent gjithashtu besoi jo vetëm në bërjen e paqes, por në hacer las pace, ose në bërjen e paqeve (shumës) dhe ai pranoi se nuk ka asnjë rrugë të vetme, dhe as nuk ka vetëm një qëllim në transformimin e konflikteve.

Më poshtë janë tre artikuj, një në vendlindjen e tij Valenciano / Catalán, një në Spanjisht dhe një në Anglisht, duke reflektuar mbi ndikimet e tij të qëndrueshme në fushën e paqes dhe në jetën e atyre afër dhe larg.

[icon icon = "share" class = "" unprefixed_class = ""] Vicent Martínez Guzmán In Memoriam
nga Irene Comins-Mingol y Salvador Cabedo Manuel

[icon name = "share" class = "" unprefixed_class = ""] Adiós a Vicent Martínez Guzmán desde el Centro Delàs de Estudios por la Paz
nga Tica Font y Pere Ortega

[icon name = "share" class = "" unprefixed_class = ""] Një lamtumirë e fundit për Vicent Martínez Guzmán, Zemra mendjelehtë
nga Wolfgang Dietrich

Bëhu i pari që komenton

Bashkohu me diskutimin ...