Rrjeti për Edukimin Publik - “Vlerësimi i Edukimit Publik: Një Kartë Raportimi 50 Shtetërore”

NPERrjeti për Edukimin Publik - “Vlerësimi i Edukimit Publik: Një Kartë Raportimi 50 Shtetërore”

Rrjeti për Arsimin Publik krijoi këtë kartë raporti për të informuar publikun për angazhimin e secilit shtet në arsimin publik.  

Shihni se çfarë po bën shteti juaj për t'u dhënë mundësi studentëve të shkollës publike. Klikoni kriteret në tabelën më poshtë, për të parë rezultatet e gjendjes për secilën. Ju gjithashtu mund të klikoni në çdo shtet për të parë të gjitha notat e tij.

[icon icon = "glyphicon glyphicon-share-alt" ngjyra = "# dd3333]  Hyni në kartën e raportit

Hyrje në Raport

Nga Diane Ravitch, Bashkëthemeluese dhe Presidente, Rrjeti për Edukimin Publik

Rrjeti për Edukimin Publik beson se arsimi publik është një shtyllë e shoqërisë sonë demokratike. Ne besojmë se shkollat ​​publike mund t'u shërbejnë mirë të gjithë studentëve, të frymëzojnë motivimin e tyre të brendshëm dhe t'i përgatisin ata të bëjnë zgjedhje të përgjegjshme për veten e tyre dhe për shoqërinë tonë. Edukimi publik krijon qytetarë. Dyert e tij janë të hapura për të gjithë, pavarësisht nga raca, feja, gjinia, përkatësia etnike ose statusi i tyre i aftësisë së kufizuar. Ai i mëson të rinjtë të jetojnë me të tjerët që mund të jenë ndryshe nga ata vetë.

Edukimi i të gjithë fëmijëve është një përgjegjësi qytetare, jo një e mirë konsumatore. Mbështetja e një sistemi arsimor publik me cilësi të lartë është një punë për të gjithë komunitetin, pavarësisht nëse ata kanë ose jo fëmijë në shkollat ​​publike dhe madje edhe nëse nuk kanë fëmijë. Një investim për fëmijët e komunitetit është një investim në të ardhmen, një detyrë që ne të gjithë e ndajmë.

Raporti ynë, Vlerësimi i Edukimit Publik: Një Kartë Raporti 50 Shtetërore, vlerëson sesa mirë secila prej pesëdhjetë shteteve dhe Distrikti i Kolumbisë mbështesin shkollat ​​e tyre publike, bazuar në faktorë objektivë dhe të matshëm të harmonizuar me vlerat tona. Ne promovojmë politika specifike që do të ndihmojnë në bërjen e shkollave tona publike të gjalla dhe të forta - një forcë mësimore e trajnuar mirë, profesionale, fonde të përshtatshme dhe të barabartë të shpenzuar me mençuri, dhe politika që u japin të gjithë studentëve një mundësi më të mirë për sukses.

Këto masa nuk janë gjithmonë të lehta për tu matur, por në mjedisin aktual, është e rëndësishme të gjesh një mënyrë për të njohur ato shtete që kanë investuar në shkollat ​​e tyre publike në mënyra pozitive.

Dhe është gjithashtu e rëndësishme të identifikohen shtetet që kanë dobësuar arsimin publik - duke kërkuar të privatizojnë shkollat ​​e tyre ose t'i shndërrojnë ato në sipërmarrje fitimprurëse, si dhe shtetet që kanë krijuar në mënyrë agresive një regjim të provave të aksioneve të larta që rendit padrejtësisht, rendit dhe demoralizon studentë, arsimtarë dhe shkolla. Ndryshe nga organizatat e tjera të tilla si Këshilli Amerikan i Shkëmbimit Legjislativ (ALEC) dhe Michelle Rhee's StudentFirst, kartat e raporteve të të cilave rendisin shtetet në lidhje me gatishmërinë e tyre për të privatizuar arsimin publik dhe për të dobësuar statusin e profesionit të mësuesit, ne ndjekim një rrugë tjetër. Ne u japim nota të ulëta shteteve që zhvlerësojnë arsimin publik, sulmojnë mësuesit dhe vendosin rezultate të larta të aksioneve në testet e standardizuara.

Hopeshtë shpresa jonë si avokatë për arsimin publik që ky raport të mbledhë prindërit, arsimtarët dhe qytetarët e tjerë të interesuar për të forcuar angazhimin e tyre ndaj shkollave publike. Timeshtë koha të largohemi nga politikat që janë qartë të dëmshme për fëmijët. Mbështetja e sistemit tonë të shkollave publike falas, të barabarta dhe të kontrolluara në mënyrë demokratike që u shërbejnë të gjithë fëmijëve, ne besojmë se është çështja e të drejtave civile të kohës sonë.

[icon icon = "glyphicon glyphicon-share-alt" ngjyra = "# dd3333]  Hyni në kartën e raportit

Mbyll
Bashkojuni fushatës dhe na ndihmoni #SpreadPeaceEd!
Ju lutem më dërgoni email:

Bashkohu me diskutimin ...

Scroll to Top