UNHCR dhe partner i Federatës Botërore të Taekwondo për trajnimin në kampe; programet përfshijnë edukimin për paqe

UNHCR dhe partner i Federatës Botërore të Taekwondo për trajnimin në kampe; programet përfshijnë edukimin për paqe

(Artikulli origjinal:  aroundtherings.com, 11 Mars 2016)

UNHCR, Agjencia e KB për Refugjatët, ka nënshkruar një marrëveshje në Gjenevë me Federatën Botërore të Taekwondo (WTF) që do të bëjë më të lehtë për mijëra refugjatë në të gjithë Lindjen e Mesme, Azi, Afrikë dhe Evropë për të shijuar sportin olimpik dhe artin ushtarak të taekwondo dhe mbaj shëndet.

WTF, së bashku me Fondacionin Humanitar Taekwondo që do të krijohet së shpejti, do të sigurojë trajnerë dhe pajisje për programet pilot të taekwondo të nisura tashmë në dy kampe për refugjatët Sirianë - Kilis në Turqi dhe Za'atari të Jordanisë.

Projektet e reja gjithashtu do të sjellin taekwondo për refugjatët meshkuj dhe femra të të gjitha moshave në Kolumbi, Etiopi, Ganë dhe Greqi.

"UNHCR vazhdimisht po kërkon mënyra për të përmirësuar jetën e refugjatëve dhe marrëveshja është një rrugë për ta bërë këtë," tha Daniel Endres, Drejtori i Marrëdhënieve të Jashtme. “Falënderoj WTF për vullnetarizmin proaktiv të shërbimeve të tyre për të ndihmuar refugjatët me sport dhe edukim për paqe. Unë pres që të punoj me ta në muajt dhe vitet përpara. ”

"Unë falënderoj WTF për vullnetarizmin proaktiv të shërbimeve të tyre për të ndihmuar refugjatët me sport dhe edukim për paqe." - Daniel Endres, Drejtor i Marrëdhënieve të Jashtme, UNHCR

Projektet në Kilis dhe Za'atari kanë qenë shumë të popullarizuara dhe kanë ndihmuar në mbajtjen e njerëzve në formë, të zënë dhe me shpresë, veçanërisht praktikuesit e rinj. Një program i tretë u lançua dy muaj më parë në Sindhupalchowk, Nepal.

UNHCR beson se kjo mundësi i fuqizon refugjatët në të gjithë botën. Agjencia e Refugjatëve përgëzon WTF për përpjekjet e tyre humanitare dhe pret një partneritet që do të përmirësojë jetesën e refugjatëve në të gjithë botën.

Programet parashikohen të ndihmojnë në kapërcimin e një problemi kryesor në shumë kampe refugjatësh, që është mungesa e tyre në mjediset arsimore, sportive dhe të kohës së lirë.

“Ne besojmë se mësimi i stërvitjes, sportit dhe artit ushtarak të taekwondo në kampe është një mënyrë efektive për të fuqizuar refugjatët. Taekwondo bazë nuk kërkon pajisje, fushë loje, shkop, top - vetëm trupin e njeriut ”, tha Presidenti i WTF Chungwon Choue.

Para nënshkrimit të marrëveshjes me UNHCR, Choue u takua me Jacques Rogge, President Nderi i IOC dhe i Dërguari Special i KB për Refugjatët Rinor dhe Sport për të ndarë, progresin e aktiviteteve të fundit të WTF mbi refugjatët dhe për të planifikuar aktivitete të përbashkëta për refugjatët kampe në të ardhmen e afërt.

Ai gjithashtu u takua me Michael Moller, Drejtorin e Përgjithshëm të UNOG për mirëkuptim dhe bashkëpunim të ndërsjellë midis dy organizatave.

Si një shërbim për lexuesit tanë, Rreth unazave do të sigurojë tekste fjalë për fjalë të njoftimeve për shtyp të lëshuara nga organizata, federata, biznese dhe sponsorë të lidhur me Olimpiadën.

Këto njoftime për shtyp paraqiten siç i dërgohen Rreth unazave dhe nuk redaktohen për drejtshkrim, gramatikë ose pikësim. 

(Shko tek artikulli origjinal)

Mbyll

Bashkojuni fushatës dhe na ndihmoni #SpreadPeaceEd!

Bëhu i pari që komenton

Bashkohu me diskutimin ...