Mësimdhënia e Burimeve mbi Aleancën dhe Privilegjin

Studentët nga kursi i Edukimit për Paqen në Pranverë të Universitetit Georgetown (JUPS-407) kanë kultivuar një koleksion burimesh mësimore dhe artikuj mbi privilegjin dhe aleancën në mbështetje të mësimdhënies së tyre të ardhshme të 18 prillit: "Nxitja dhe Mbështetja e Aleancës në Georgetown: Një Dialog mbi Kuptimin e Privilegjit".

Rreth mësimdhënies

Ky mësimdhënie në lidhje me aleancën synon të adresojë dhunën sistematike të bazuar në identitet, të inkurajuar nga klima aktuale politike - dhuna që prek individët në Georgetown dhe në të gjithë vendin. Studentët pranojnë që privilegjet e tyre shpesh përjetësojnë injorancën përballë diskriminimit të qenësishëm dhe dhunës strukturore në komunitetin tonë. Prandaj, është e domosdoshme që studentët të kultivojnë aleancë për të vepruar kundër padrejtësisë brenda komuniteteve të tyre.

Të jesh një aleat do të thotë të zhytesh në vetvete dhe të angazhohesh në veprim të prekshëm drejt luftimit të paragjykimeve me të cilat përballen kolegët, si dhe të inkurajosh të tjerët të bëjnë të njëjtën gjë. Përmes ushtrimeve interaktive dhe dialogut, kjo mësimdhënie do të krijojë një hapësirë ​​për reflektim mbi atë që do të thotë aleancë dhe se si mund të jemi aleatë aktivë në komunitetin tonë.

[icon icon = "glyphicon glyphicon-share-alt" ngjyra = "# dd3333] Klikoni këtu për më shumë informacion mbi mësimin dhe në RSVP

Burimet e rekomanduara

PRIVILEGJI

ALLIATIM

ARSIMI

NGJARJET E TANISHME

 

Bëhu i pari që komenton

Bashkohu me diskutimin ...