#Kombet e Bashkuara

Një mesazh për të gjitha shtetet anëtare të OKB-së dhe udhëheqësit e Kombeve të Bashkuara (Ukrainë)

“Lufta në Ukrainë kërcënon jo vetëm zhvillimin e qëndrueshëm, por mbijetesën e njerëzimit. Ne u bëjmë thirrje të gjitha kombeve, që veprojnë në përputhje me Kartën e OKB-së, që ta vënë diplomacinë në shërbim të njerëzimit duke i dhënë fund luftës përmes negociatave, përpara se lufta të na përfundojë të gjithëve.” – Rrjeti i Zgjidhjeve për Zhvillim të Qëndrueshëm

Z. Guterres ju lutemi shkoni URGJENT në Moskë dhe Kiev

Ne u bëjmë thirrje të gjithë atyre që mund të arrijmë t'i dërgojnë kërkesat e tyre Sekretarit të Përgjithshëm Guterres për të shkuar në Moskë dhe Kiev për të vendosur një armëpushim të menjëhershëm dhe për të çuar përpara bisedimet serioze të paqes të sponsorizuara nga OKB-ja, duke përfaqësuar njerëzit e botës që duan dhe kanë nevojë për paqe.

OKB -së i kërkohet të shpallë një Ditë Globale të Edukimit për Paqen

Ambasadori Anwarul K. Chowdhury, ish-Nën-Sekretar i Përgjithshëm dhe Përfaqësues i Lartë i OKB-së dhe Themelues i Lëvizjes Globale për Kulturën e Paqes, foli në Konferencën e Parë Vjetore të Ditës së Edukimit të Paqes të organizuar virtualisht nga The Unity Foundation dhe Network Education Education Network. Organizatorët e konferencës mbështesin një axhendë për të krijuar një "Ditë Globale të Edukimit të Paqes".

Çdo gjë që është e mundur: Inkurajimi i veprimit të Kombeve të Bashkuara dhe Shoqërisë Civile në Afganistan

Shoqëria civile vazhdon të kërkojë mundësi për të sjellë precedentë dhe baza për veprime kuptimplote në vëmendjen e atyre brenda sistemit të OKB -së që kanë aftësinë për të vepruar në Afganistan. Ju lutemi lexoni propozimin tonë të fundit të paraqitur në një letër drejtuar Ambasadorit Kanadez në OKB dhe ju lutemi merrni parasysh nënshkrimin për të treguar mbështetjen tuaj.

Thirrje për Veprim: Rezoluta e OKB -së 1325 si një Instrument për Mbrojtjen e Grave Afgane

Anëtarët e shoqërisë civile ndërkombëtare pohojnë se të drejtat e njeriut dhe siguria e grave dhe vajzave duhet të jenë pjesë përbërëse e çfarëdo veprimi që OKB -ja vendos të ndërmarrë në Afganistan. Ne ju ftojmë që të bashkoheni në këtë përpjekje, duke nënshkruar këtë thirrje për të mbrojtur gratë afgane, për të vendosur Rezolutën 1325 të KS të OKB -së si një normë praktikisht e zbatueshme ndërkombëtare dhe për të siguruar që paqeruajtësit janë të përgatitur të respektojnë parimet e saj.

Scroll to Top