#zhvillimi i qëndrueshëm

Një mesazh për të gjitha shtetet anëtare të OKB-së dhe udhëheqësit e Kombeve të Bashkuara (Ukrainë)

“Lufta në Ukrainë kërcënon jo vetëm zhvillimin e qëndrueshëm, por mbijetesën e njerëzimit. Ne u bëjmë thirrje të gjitha kombeve, që veprojnë në përputhje me Kartën e OKB-së, që ta vënë diplomacinë në shërbim të njerëzimit duke i dhënë fund luftës përmes negociatave, përpara se lufta të na përfundojë të gjithëve.” – Rrjeti i Zgjidhjeve për Zhvillim të Qëndrueshëm

Sporti: Një përshpejtues global i paqes dhe zhvillimit të qëndrueshëm për të gjithë

Sporti dhe aktiviteti fizik mund të ndihmojnë në zbutjen e ndikimit të pandemisë COVID-19 në shëndetin dhe mirëqenien e njerëzve. Investimi në programe dhe politika sportive mund të ndërtojë qëndrueshmëri globale për t'u marrë me tronditjet e ardhshme globale. Një raport i fundit nga Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara detajon se si.

Manifesti për një normalitet të ri

Në këtë Lidhje Corona, ne prezantojmë Manifestin për një Normalitet të Ri, një fushatë nga Këshilli Amerikan Latine për Kërkime të Paqes (CLAIP), qëllimi i të cilit është të gjenerojë një rrjedhë të mendimit kritik të normalitetit përpara pandemisë. Kjo fushatë synon gjithashtu të stimulojë angazhimin e qytetarëve për ndërtimin pjesëmarrës të një normaliteti të ri të drejtë dhe të domosdoshëm përmes ndërgjegjësimit dhe reflektimit kolektiv.

Scroll to Top