Lajmet dhe Pikat kryesore

Lanzamiento Premio Compartir 'Edukimi para la Paz'

Desde hace në 50 vjet, maestros y rectores columbianos construyen paz en las aulas, en las escuelas y en las comunidades. Como recocimiento a su work, a partir of 2018, nga otorgará el Premio Compartir 'Edukimi para la PAZ', un galardón dirigido a aquellos líderes que desde su trabajo formativo kontribuojnë një gjenerues ambientes demokracia e la ndërtimi i proyectos de vida de ni . [Vazhdo te lexosh…]

Publikime

Krijoni një Kulturë të Mirësisë në Shkollën e Mesme

"Krijoni një Kulturë të Mirësisë në Shkollën e Mesme: 48 Mësime të Ndërtimit të Karaktereve për Nxitjen e Respektit dhe Parandalimin e Bullizmit" është një libër i ri nga Naomi Drew me Christa Tinari. "Krijoni një Kulturë të Mirësisë në Shkollën e Mesme" përqendrohet në qëndrime dhe sjellje pozitive dhe prosociale që ndërtojnë një mjedis shkollor të respektueshëm dhe të dhembshur, ndërsa adreson gjithashtu çështje të vështira të paragjykimit, zemërimit, përjashtimit dhe ngacmimit. [Vazhdo te lexosh…]

Lajmet dhe Pikat kryesore

Forest Whitaker Partnerë me Cal State Dominguez Hills për t'u mësuar studentëve të shkollës së mesme paqen dhe zgjidhjen e konflikteve

Në një asamble të gjerë shkollore në Andrew Carnegie, artisti dhe aktivisti shoqëror i Shkollës së Mesme, Forest Whitaker zyrtarisht filloi Programin e Harmonizuesit Vendor me Universitetin Shtetëror të Kalifornisë, Dominguez Hills (CSUDH). Të gjithë 915 nxënës të klasave 6-8 do të marrin pjesë në program. Programi është një iniciativë inovative e hartuar nga WPDI dhe CSUDH posaçërisht për shkollat ​​e mesme, me synimin për të ushqyer një brez të ri të drejtuesve të të rinjve të vendosur për zgjidhjen paqësore të konflikteve. Programi integron Edukimin për Zgjidhjen e Konflikteve me Standardet Themelore të Shtetit në matematikë, shkencë, studime shoqërore dhe anglisht. [Vazhdo te lexosh…]