# politika arsimore

politika arsimore & avokimi

Merrni një sondazh 10-minutësh për të ndihmuar në formimin e politikave globale që mbështesin edukimin për paqen

Fushata Globale për Edukimin për Paqe, në konsultim me UNESCO-n, po mbështet procesin e rishikimit të Rekomandimit të vitit 1974 Lidhur me Arsimin për Mirëkuptim Ndërkombëtar, Bashkëpunim dhe Paqe. Ne inkurajojmë fuqimisht pjesëmarrjen tuaj në këtë sondazh, një mundësi e rëndësishme për të kontribuar me zërin tuaj në politikat globale që mbështesin edukimin për paqen. Afati i fundit për t'u përgjigjur është 1 Mars.

Instituti i Arsimit të UNESCO-s Mahatma Gandhi për Paqe dhe Zhvillim të Qëndrueshëm kërkon Zyrtarin e Politikave Arsimore

Instituti i Arsimit i UNESCO-s Mahatma Gandhi për Paqe dhe Zhvillim të Qëndrueshëm (MGIEP) kërkon një Zyrtar të Politikave Arsimore për të kontribuar në analizën e politikave që lidhen me Objektivin 4.7 të Zhvillimit të Qëndrueshëm drejt edukimit për ndërtimin e shoqërive paqësore dhe të qëndrueshme në mbarë botën. Afati i aplikimit: 31 tetor.

Takim Kombëtar mbi Edukimin e Paqes - Kolumbi

Një Takim Kombëtar mbi Edukimin e Paqes në Kolumbi do të mbahet 7-9 Tetor. Bashkohuni me një sesion të veçantë të zmadhimit të organizuar nga Fundacion Escuelas de Paz më 8 tetor.

AFRICA Edukimi i Paqes: Një Instrument për Jo Dhunën në Afrikë

Nyja e Cilësisë Ndër-Vendore për Edukimin e Paqes inkurajon ministrat e arsimit në shtetet afrikane të zhvillojnë sistemet e tyre arsimore për të promovuar ndërtimin e paqes, parandalimin e konflikteve, zgjidhjen e konflikteve dhe ndërtimin e kombit.

Edukimi për paqe në shkollat ​​zyrtare: Pse është i rëndësishëm dhe si mund të bëhet? (regjistrim në webinar)

Krahas studiuesve dhe praktikuesve në edukimin për paqe, ky uebinar i 27 janarit hulumtoi gjetjet e raportit të ri nga International Alert dhe Këshilli Britanik, "Edukimi i paqes në shkollat ​​zyrtare: Pse është i rëndësishëm dhe si mund të bëhet?" Raporti diskuton se si duket edukimi për paqe në shkolla, ndikimi i tij i mundshëm dhe si mund të realizohet në praktikë.

Scroll to Top