Zgjidhje feministe për financim më me ndikim për ndërtimin e paqes

Për të ofruar një hapësirë ​​për një reflektim kritik dhe diskutim mbi gjendjen aktuale të financimit për ndërtimin e paqes nga një perspektivë feministe, GNWP, GPPAC, ICAN, Kvinna till Kvinna dhe UN Women po organizojnë një panel diskutimi më 8 nëntor 2021 mbi Zgjidhjet Feministe për Impactful Financimi për ndërtimin e paqes pas 21-vjetorit të Rezolutës 1325 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së mbi Gratë, Paqen dhe Sigurinë. [Vazhdo te lexosh…]

Lajmet dhe Pikat kryesore

Mie Roesdahl: "Ndërtuesit e paqes lokale janë thelbi i ndërtimit të paqes së qëndrueshme"

Konfliktet e dhunshme janë në një kulm historik. Ato përsëriten në një shkallë të lartë alarmante pavarësisht përpjekjeve të sistemit global të ndërtimit të paqes për të parandaluar konfliktin dhe për të ndërtuar paqen. Mie Roesdahl shpjegon pse plotësimi i nevojave të ndërtimit të paqes të udhëhequr në vend mund të jetë një qasje për ndërtimin e paqes së qëndrueshme. [Vazhdo te lexosh…]