# çarmatimi bërthamor

Duke kujtuar 12 qershor 1982: Një Simpozium Global

Ju lutemi bashkohuni me Peace Action State New York dhe një koalicion organizatash paqeje ndërsa përkujtojmë 40-vjetorin e marshimit më të madh të paqes në historinë e SHBA: Marshimi dhe Tubimi Anti-Bërthamor i 12 qershorit 1982.
Regjistrohuni tani për t'iu bashkuar simpoziumit virtual këtë të diel, më 12 qershor, nga ora 12:4-XNUMX:XNUMX.

Epoka e Re Bërthamore: Një Edukim për Paqe imperativ për një Lëvizje të Shoqërisë Civile

Michael Klare, një interpretues gjerësisht i njohur dhe i respektuar i çështjeve të sigurisë globale, përshkruan konturet e "Epokës së Re Bërthamore". Eseja e tij është një “duhet lexuar” për edukatorët e paqes, të cilët duhet të jenë të vetëdijshëm për rrëfimin e tij për evolucionin e politikës së sigurisë që na ka sjellë në këtë krizë të tanishme.

Një tjetër vit, një tjetër dollar: Reflektime paraprake më 12 qershor dhe heqja bërthamore

Ky post prezanton "Epokën e Re Bërthamore", një seri që synon të frymëzojë edukatorët e paqes për të adresuar urgjencat e një lëvizjeje të rinovuar të shoqërisë civile për heqjen e armëve bërthamore. Seria prezantohet në përkujtim të dy përvjetorëve të 40-të, domethënës si për fushën e edukimit për paqen ashtu edhe për lëvizjen për heqjen bërthamore. 

Armët Bërthamore dhe të Drejtat e Njeriut

Parlamentarët për Mospërhapjen dhe Çarmatimin Bërthamor (PNND) ju ftojnë përzemërsisht në Armët Bërthamore dhe të drejtat e njeriut, një ngjarje në internet më 28 shkurt për të përkujtuar Ditën e Përkujtimit Bërthamor, Ditën Botërore të së Ardhmes dhe ditën e fundit të WeTheWorld 40 Ditët e Paqes.

Studentët kundër Armëve Bërthamore: Një Forum Virtual

Ky forum virtual i 22 janarit fokusohet në implikimet humanitare të garës së përtërirë të armëve bërthamore dhe potencialin e Traktatit të Kombeve të Bashkuara për Ndalimin e Armëve Bërthamore për të ndërtuar një botë pa kërcënimin e luftës bërthamore. Elizabeth May dhe Ray Acheson janë folësit kryesorë.

Dita e Nagasakit

Dita e Nagasakit festohet çdo vit më 9 gusht në përvjetorin e bombardimit atomik të Nagasaki në 1945.

Dita e Nagasakit

Dita e Nagasakit festohet çdo vit më 9 gusht në përvjetorin e bombardimit atomik të Nagasaki në 1945.

Dita e Nagasakit

Dita e Nagasakit festohet çdo vit më 9 gusht në përvjetorin e bombardimit atomik të Nagasaki në 1945.

Scroll to Top