#epokë e re bërthamore

"Epoka e re bërthamore" është një seri postimesh njëjavore (qershor 2022) që synon të shërbejë si një hyrje në edukimin drejt eliminimit të armëve bërthamore dhe të frymëzojë edukatorët e paqes për të adresuar urgjencën e një lëvizjeje të rinovuar të shoqërisë civile për heqjen e armëve bërthamore. Seriali përkujton dhe reflekton mbi të 40-atth përvjetorin e manifestimit më të madh të vetëm kundër luftës dhe armëve në historinë e lëvizjes së paqes të shekullit të 20-të, marshimi prej 1 milion personash për heqjen e armëve bërthamore që u zhvillua në Central Park në New York City më 12 qershor 1982.

Ne rekomandojmë rishikimin e postimeve në mënyrë që ato të strukturohen si një sekuencë mësimore:

  1. Një tjetër vit, një tjetër dollar: Reflektime paraprake më 12 qershor dhe heqja bërthamore
  2. Epoka e Re Bërthamore: Një Edukim për Paqe imperativ për një Lëvizje të Shoqërisë Civile
  3. Armët bërthamore janë të paligjshme: Traktati i 2017-ës
  4. Armët Bërthamore dhe Lufta e Ukrainës: Një Deklaratë Shqetësimi
  5. Realiteti i ri bërthamor”
  6. "Shndërrimi i frikës në veprim": Një bisedë me Cora Weiss
  7. Përkujtimi dhe angazhimi: Dokumentimi i 12 qershorit 1982 si një festival për jetën

Përveç serisë "Epoka e Re Bërthamore", ju mund të exploro një arkiv të zgjeruar të postimeve mbi heqjen bërthamore i përshtatshëm për t'u adoptuar për qëllime të mësimit të paqes.

Rritja e kërcënimit bërthamor mund të rinovojë interesin për çarmatim, thonë avokatët

Në këtë postim nga Raporti Global Sisters, një hyrje në serinë GCPE mbi "Epokën e Re Bërthamore", ne shohim potencialin e bashkëpunimit midis aktivizmit të shoqërisë civile laike dhe të bazuar në besim për lëvizjen e ripërtërirë të shoqërisë civile për heqjen e armëve bërthamore .

Rritja e kërcënimit bërthamor mund të rinovojë interesin për çarmatim, thonë avokatët Lexo më shumë »

Përkujtimi dhe angazhimi: Dokumentimi i 12 qershorit 1982 si një festival për jetën

"Në duart tona", një film nga Robert Richter, dokumenton si gëzimin ashtu edhe ndërgjegjësimin që karakterizoi marshin e 12 qershorit 1982 për heqjen bërthamore; gëzimi i shkaktuar nga energjia masive pozitive që shpërthyen marshuesit dhe ndërgjegjësimi për realitetet e zymta të artikuluara nga shumë njerëz që u intervistuan nga regjisori. Filmi është paraqitur këtu për të mbështetur mësimin e paqes dhe reflektimin në mbështetje të veprimit për të ardhmen e lëvizjes së heqjes bërthamore.

Përkujtimi dhe angazhimi: Dokumentimi i 12 qershorit 1982 si një festival për jetën Lexo më shumë »

"Shndërrimi i frikës në veprim": Një bisedë me Cora Weiss

Mobilizimi i 12 qershorit 1982 për heqjen e armëve bërthamore ishte një ushtrim për ta kthyer frikën në veprim. Kjo bisedë me Cora Weiss, Robert Richter dhe Jim Anderson riviziton marshimin dhe tubimin e NYC me 1 milion persona dhe eksploron atë që e bëri të mundur mobilizimin dhe drejtimet e ardhshme të lëvizjes së heqjes bërthamore.

"Shndërrimi i frikës në veprim": Një bisedë me Cora Weiss Lexo më shumë »

Armët Bërthamore dhe Lufta e Ukrainës: Një Deklaratë Shqetësimi

Fondacioni i Paqes në Epokën Bërthamore mbështet thirrjen për një lëvizje të gjerë të shoqërisë civile për heqjen bërthamore dhe paraqet një propozim për të mbledhur një gjykatë të shoqërisë civile për të adresuar shkeljet e ligjit ndërkombëtar të shpërfillur nga shtetet poseduese bërthamore. Ne inkurajojmë edukatorët e paqes që të lexojnë deklaratën për të mbështetur hetimin mbi potencialin e një gjykate të shoqërisë civile.

Armët Bërthamore dhe Lufta e Ukrainës: Një Deklaratë Shqetësimi Lexo më shumë »

Armët bërthamore janë të paligjshme: Traktati i 2017-ës

Shoqëria civile globale duhet të mobilizohet për t'i sjellë qeveritë tona në përputhje me Traktatin për Ndalimin e Armëve Bërthamore, mjetin tonë më efektiv për të parandaluar një holokaust bërthamor. Është përmes edukimit për paqen që traktati mund t'i bëhet i njohur numrit të nevojshëm të qytetarëve të botës të mobilizuar për këtë qëllim.

Armët bërthamore janë të paligjshme: Traktati i 2017-ës Lexo më shumë »

Epoka e Re Bërthamore: Një Edukim për Paqe imperativ për një Lëvizje të Shoqërisë Civile

Michael Klare, një interpretues gjerësisht i njohur dhe i respektuar i çështjeve të sigurisë globale, përshkruan konturet e "Epokës së Re Bërthamore". Eseja e tij është një “duhet lexuar” për edukatorët e paqes, të cilët duhet të jenë të vetëdijshëm për rrëfimin e tij për evolucionin e politikës së sigurisë që na ka sjellë në këtë krizë të tanishme.

Epoka e Re Bërthamore: Një Edukim për Paqe imperativ për një Lëvizje të Shoqërisë Civile Lexo më shumë »

Një tjetër vit, një tjetër dollar: Reflektime paraprake më 12 qershor dhe heqja bërthamore

Ky post prezanton "Epokën e Re Bërthamore", një seri që synon të frymëzojë edukatorët e paqes për të adresuar urgjencat e një lëvizjeje të rinovuar të shoqërisë civile për heqjen e armëve bërthamore. Seria prezantohet në përkujtim të dy përvjetorëve të 40-të, domethënës si për fushën e edukimit për paqen ashtu edhe për lëvizjen për heqjen bërthamore. 

Një tjetër vit, një tjetër dollar: Reflektime paraprake më 12 qershor dhe heqja bërthamore Lexo më shumë »

Scroll to Top