Publikime

Libër i ri i redaktuar: Biseda mbi Edukimin Global të Qytetarisë

"Biseda mbi Edukimin Global të Qytetarisë" redaktuar nga Dr. Emiliano Bosio Ph.D. ofron një koleksion të jashtëzakonshëm të bisedave të bazuara teorikisht dhe praktikisht të bazuara me studiues të njohur ndërkombëtarisht, të cilët ndajnë perspektivat e tyre mbi Edukimin Global të Qytetarisë (GCE) në lidhje me kërkimin, mësimdhënien dhe mësimin në universitet. [Vazhdo te lexosh…]

Publikime

Pedagogjia ndër-sektoriale: Praktikat e Edukimit Krijues për Punën Gjinore dhe Paqen

"Pedagogjia ndër-sektoriale: Praktikat e edukimit krijues për punën gjinore dhe paqen", nga Gal Harmat, i mëson arsimtarët të përdorin metoda inovative të të mësuarit për të inkurajuar studentët të rimendojnë kulturën, gjininë, racën, orientimin seksual dhe klasën shoqërore. Dy kapitujt e parë janë me qasje të hapur dhe falas për tu shkarkuar! [Vazhdo te lexosh…]

Paulo-Freire-hetim-praktikë-shpikje-ri-shpikje
Kuotat

Paulo Freire: Pyetje & Praxis

“Sepse përveç hetimit, përveç praktikës, individët nuk mund të jenë vërtet njerëzorë. Dituria shfaqet vetëm përmes shpikjes dhe rishpikjes, përmes kërkimeve të qeta, njerëz të padurueshme, të vazhdueshme dhe shpresëdhënëse, që ndjekin në botë, me botën dhe me njëri-tjetrin. ” -Paulo Freire [Vazhdo te lexosh…]