#kultura e paqes

OKB -së i kërkohet të shpallë një Ditë Globale të Edukimit për Paqen

Ambasadori Anwarul K. Chowdhury, ish-Nën-Sekretar i Përgjithshëm dhe Përfaqësues i Lartë i OKB-së dhe Themelues i Lëvizjes Globale për Kulturën e Paqes, foli në Konferencën e Parë Vjetore të Ditës së Edukimit të Paqes të organizuar virtualisht nga The Unity Foundation dhe Network Education Education Network. Organizatorët e konferencës mbështesin një axhendë për të krijuar një "Ditë Globale të Edukimit të Paqes".

Deklarata për Kalimin në një Kulturë të Paqes në Shekullin XXI

Duke u mbështetur në "Deklaratën e Seviljes mbi Dhunën" dhe "Deklaratën dhe Programin e Veprimit për një Kulturë të Paqes", ithtarët kanë krijuar një program të ri për kalimin nga kultura e luftës në kulturën e paqes përmes inovacionit arsimor dhe pjesëmarrjes së qeveritë lokale. Mësoni më shumë, nënshkruani deklaratën dhe përfshiuni sot!

Edukim cilësor, një kulturë shkollore e kujdesit dhe mirëqenie psikosociale: Zëra nga fëmijët sirianë në një shkollë publike në Liban

Në hulumtimin e fundit të Hajir në një shkollë publike në Liban, përvojat e nivelit shkollor të fëmijëve sirianë nënvizojnë se aty ku refugjatët përfshihen në shkollat ​​kombëtare, ata vazhdojnë të ndihen të përjashtuar nga disa mundësi që mund të përmirësojnë mirëqenien e tyre psikosociale. Hulumtimi i saj zbulon gjithashtu se krijimi i një kulture shkollore të kujdesit, përveç mjediseve të sigurta fizikisht dhe psikologjikisht, është thelbësore në adresimin e perspektivave të studentëve për 'arsim cilësor'.

Scroll to Top