Studentët marshojnë kundër studentëve të këqij - Trinidad & Tobago

Studentët marshojnë kundër studentëve të këqij - Trinidad & Tobago

(Artikulli origjinal: Trinidad & Tobago Newsday, 24 mars 2016)

Mijëra fëmijë të të gjitha moshave dje marshuan rreth Parkut të Mbretëreshës Savannah duke u thënë studentëve të devijuar dhe atyre që inkurajojnë fëmijët të marrin pjesë në akte kriminale, se krimi dhe dhuna në shkolla nuk do të tolerohen më.

Që nga ora 10 e mëngjesit, rreth 8,000 fëmijë shkollorë mbërritën në autobusë shkollorë, maksi dhe disa madje ecën në Savannah për t'u bashkuar në atë që Ministri i Arsimit Anthony Garcia e quajti një, 'Ecni për Paqen'.

"Ne po përpiqemi të promovojmë një kulturë paqeje në klasat tona," tha Ministri Garcia, duke shtuar, "ne po i themi jo dhunës, jo ngacmimit dhe jo krimit!"

"Ne po përpiqemi të promovojmë një kulturë paqeje në klasat tona," tha Ministri Garcia, duke shtuar, "ne po i themi jo dhunës, jo ngacmimit dhe jo krimit!" Ministri tha se ishte e nevojshme të merrej një qëndrim tani, veçanërisht në dritën e incidenteve të fundit që përfshinin studentë. Të enjten e kaluar, një zjarr u ndez në El Dorado Mesme Lindore, duke bërë që studentët të braktisnin mësimet. Hetimet nga Ministria konfirmuan se fajtorët pas zjarrit ishin midis një grupi 31 studentësh të cilët u larguan nga shkolla dhe më vonë u lejuan të ktheheshin në klasa.

Ministri shtoi se 21 nga këta studentë do të largohen edhe një herë nga shkolla dhe do të dërgohen në "Qendrat e Rritjes së Mësimit" ku do t'u jepet sa më shumë ndihmë e mundur në modifikimin e sjelljes. "Ne duhet të dërgojmë një mesazh ... që nuk do të tolerojmë disiplinën në shkollat ​​tona". Tha Garcia.

“Gjithashtu, ne do të duhet të fillojmë me fëmijët tanë. Kjo është një përpjekje e tërë shkollore.

Sapo të vendosim në mendjet e fëmijëve se krimi është një gjë jo, atëherë jemi në rrugën tonë për të përmirësuar institucionet tona të të mësuarit, kështu që të mësuarit mund të zhvillohet pa ndërprerje. ” Ministri i Sportit dhe Çështjeve të Rinisë Daryl Smith tha për Newsday se shumica e studentëve janë të sjellshëm dhe të përqendruar në përvojën e tyre të këndshme në shkollë, disa mollë të këqija e kanë prishur tufën. Ai tha që fëmijët ishin jashtë për të mbajtur një qëndrim dhe për ta lënë të ditur studentin e devijuar se ata nuk do t'i lejojnë ata të njollosin përvojën e tyre shkollore.

“Këta të rinj janë këtu për të treguar ato pak mollë të këqija që ne nuk do t'i marrim më.

Ka vetëm aq shumë Ministri dhe policia mund të bëjë; ata nuk mund të jenë në çdo shkollë çdo ditë.

Këta studentë kanë marrë një qëndrim kundër atyre pakëve, për të ngritur dhe funksionuar shkollat ​​sa më mirë që të munden, ”tha Ministri Smith.

(Shko tek artikulli origjinal)

Mbyll
Bashkojuni fushatës dhe na ndihmoni #SpreadPeaceEd!
Ju lutem më dërgoni email:

1 thought on “Students march against bad students – Trinidad & Tobago”

Bashkohu me diskutimin ...

Scroll to Top