Drejtuesit e shkollës zotohen të zgjerojnë mësimin racor, të drejtësisë në programet mësimore

(Raportuar nga: Gazeta e Vreshtit. 23 janar 2021)

Nga Maia Coleman

Komiteti shkollor i të gjithë ishullit diskutoi mënyrat për të zgjeruar mësimin racor dhe shoqëror të drejtësisë në sistemin shkollor publik Martha's Vineyard të Enjten, duke shtuar trajnime për diversitetin, kurrikula anti-raciste dhe programe të shkrim-leximit racor në axhendën për vitin e ri.

Planet për zgjerimin e programeve të diversitetit në shkolla kanë qenë një temë diskutimi në disa takime të komitetit shkollor vitin e kaluar, por biseda bëri një hap zyrtar përpara të enjten, kur Koalicioni i Diversitetit të Vreshtave të Martës - një organizatë me bazë në komunitet e përqendruar në zhdukjen e racizmi në Ishull - doli para komitetit të shkollës për të ndarë punën e tij.

Ndihmësi i mbikëqyrësit të shkollave të ishullit Richard Smith, i cili është një anëtar i koalicionit, tha se prezantimi shënoi hapat e parë në një përpjekje bashkëpunuese midis shkollave dhe koalicionit për të sjellë ndryshime në sistemin shkollor.

“Doja të ftoja në Koalicionin e Diversitetit të Vreshtave të Martës që ata të mund të zgjasnin bisedën. Kjo është ajo që ne po kërkojmë - të zgjasim bisedën dhe të marrim parasysh se si mund të bëjmë përparim për fëmijët tanë në sistemin tonë shkollor, "tha Z. Smith.

Jocelyn Coleman Walton dhe Lisa Pimentel, bashkë-kryetare të komitetit të arsimit të koalicionit, ndanë iniciativat arsimore në Ishull që grupi ka filluar. Deri më tani, projektet përfshijnë mbajtjen e punëtorive arsimore për studentë të rinj dhe punën me bibliotekat e shkollave publike për të përfshirë më shumë libra mbi diversitetin.

Z. Smith tha me rekomandimin e grupit, ai po verifikonte gjithashtu një program të edukimit racor - të quajtur Pollyanna - që ai shpreson të përfshijë në programet shkollore poshtë vijës.

"Unë mendoj se një pjesë e madhe e asaj që ne duam të bëjmë me koalicionin e diversitetit dhe mbështetjen e tyre është të shohim kurrikulat që ndihmojnë me barazinë racore," tha ai.

Anëtarët e komitetit të shkollës shprehën mbështetjen e tyre për iniciativat, me shumë sugjerojnë që komiteti vetë të marrë një rol më aktiv në trajnimin e diversitetit dhe punën anti-raciste gjithashtu.

"Unë mendoj se duhet të jemi të qartë në lidhje me krijimin e një politike që mund të ndikojë në të vërtetë në sistemin shkollor", tha anëtari i komitetit Alex Salop. "Kështu që unë do të na inkurajoja që në takimet e ardhshme të dalim me të vërtetë me propozime dhe gjëra që ne mund t'i bëjmë si një komitet që do të ketë një ndikim në komunitetin e ishullit".

Kryetari i komitetit Robert Lionette ra dakord, duke sugjeruar që komiteti të angazhohej në larminë formale, barazinë dhe trajnimin e përfshirjes të lehtësuar nga koalicioni. Të tjerët sugjeruan shtrirjen e trajnimit edhe te prindërit dhe edukatorët.

Anëtarja e komitetit Amy Houghton e shtyu bisedën një hap më tej, duke sugjeruar që komiteti të sjellë më shumë diversitet brenda radhëve të veta.

"Ne kemi nevojë për të gjetur një mekanizëm me të cilin kemi një komitet këshillues ose një nënkomision që mund të na ndihmojë vërtet të jemi më të informuar, sepse nuk mendoj se grupi prej 13 prej nesh sjell shumëllojshmëri të mjaftueshme në tryezë," Znj. Houghton tha "Unë mendoj se duhet të kemi njerëz në tryezë që mund t'i marrin ato vendime dhe të ndikojnë vërtet në mënyrën dhe mënyrën më të mirë."

Administratorët dhe anëtarët e komisionit u zotuan të vazhdojnë bisedën.

Në biznesin tjetër të enjten, mbikëqyrësi i shkollave Matthew D'Andrea dha një azhurnim mbi programin e testimit asimptomatik në të gjithë shkollën, i cili filloi tre javë më parë. Programi është në një fillim të fuqishëm, tha Z. D'Andrea, duke theksuar se operacionet kanë qenë kryesisht të qeta dhe vetëm një student kishte marrë një rezultat pozitiv të testit deri më tani.

Pajtueshmëria me programin e testimit të mandatuar nga shkolla ka qenë kryesisht e suksesshme, tha ai, edhe pse rreth 10 studentë dhe anëtarë të stafit që po punojnë dhe mësojnë personalisht kanë refuzuar testimin.

"Unë nuk kam kufizuar askënd që të hyjë në ndërtesë në këtë kohë," tha Z. D'Andrea, i cili po komunikon një-me-një me studentët dhe mësuesit. "Me këshillën e avokatit tonë, unë jam duke punuar me familjet për të gjetur se çfarë është çështja dhe shpresojmë se do të jemi në gjendje ta zgjidhim atë."

Diskutimet e mospërputhjes çuan gjithashtu në një bisedë rreth politikave të imunizimit të shkollës, me disa anëtarë të komisionit që ngritën shqetësime mbi mosrespektimin e vaksinave Covid në të ardhmen.

"Ju po paralajmëroni të ardhmen me politikën e imunizimit", tha anëtari i komitetit Mike Watts. "Ne jemi qarku më i lartë jo-vaksinues në shtet nga një goditje e gjatë. . . Ky është një pararendës. Nëse nuk do të testoheni, pjesa jo-vaksinuese po vjen. ”

Anëtarja e komitetit Kate DeVane gjithashtu ngriti shqetësimin në lidhje me vaksinimin e suksesshëm të studentëve me nevojë të lartë dhe fëmijëve me aftësi të kufizuara, nëse furnizimet e vaksinave mbarojnë.

Z. D'Andrea tha se bisedat rreth testimit të pajtueshmërisë dhe vaksinimeve kanë filluar në komitetin e shëndetit dhe shëndetit, por shumë detaje mbeten të papërcaktuara. Sipas udhëzimeve aktuale, shkollat ​​nuk mund të kërkojnë që studentët nën 16 vjeç të vaksinohen dhe mandatimi i vaksinave për fakultetin do të kërkonte negociata me sindikatën e mësuesve, tha ai.

Politikat e vaksinimit do të varen nga udhëzimet e përcaktuara nga shteti më vonë këtë vit, tha gjithashtu ai.

"Vaksinimi për studentët tanë më të rinj nuk do të jetë i disponueshëm për një kohë të gjatë, kështu që unë do të thoja se kjo është diçka që do të duhet të shohim se si do të shpaloset," tha Z. D'Andrea.

Gjithashtu të enjten, komiteti votoi për të punësuar administratorin e përkohshëm të biznesit Mark Friedman si administrator me kohë të plotë dhe miratoi daljen në pension të bashkë-drejtorit të shërbimeve të mbështetjes së studentëve Nancy Wigglesworth Dugan.

Mbyll
Bashkojuni fushatës dhe na ndihmoni #SpreadPeaceEd!
Ju lutem më dërgoni email:

Bashkohu me diskutimin ...

Scroll to Top