Duke kujtuar Abdul Aziz Saidin

Më 22 janar 2021, fusha e njohjes së paqes humbi një nga "baballarët e saj themelues" më të nderuar dhe më të arrirë. Profesor Abdul Aziz Said ishte themeluesi i Qendrës për Paqen Globale në Universitetin Amerikan, një mësues, një humanitar dhe një avokat i drejtësisë sociale që nga vitet 1950. Puna e tij e hershme dha një kontribut të rëndësishëm paraprak në krijimin e studimeve të paqes.

Kur fillova përpjekjet e mia në edukimin për paqe në vitet 1960, Profesor Said ishte një prani e respektuar në atë që unë pashë si fusha më e gjerë e njohurive për paqen. Ai i mirëpriti me përzemërsi përpjekjet e mia, gjithnjë kolegjiale, shpesh bashkëpunuese. Dhënia ime me Çmimin e Paqes Seán McBride nga Byroja Ndërkombëtare e Paqes (2009) u bë më e veçantë nga komentet e tij në ceremoni. Ai u dha mundësinë shumë njerëzve të hyjnë dhe të ndjekin fushën, dhe frymëzoi shumë më tepër për të ndërmarrë dhe këmbëngulur në lëvizjen e gjallë në të gjithë botën për të mësuar për paqe.

Pusho në pushtet, Abdul-Aziz, mik, koleg, model për të gjithë ata që ndjekin njohurinë për paqen.

Betty A. Reardon,
Shkurt 14, 2021

Mbyll
Bashkojuni fushatës dhe na ndihmoni #SpreadPeaceEd!
Ju lutem më dërgoni email:

Bashkohu me diskutimin ...

Scroll to Top