Edukimi për Paqe: Pedagogjia e Klasës së Mesme

Kjo ese nga George Kent, botuar fillimisht në 1977 në revistë Paqja dhe Ndryshimi, eksploron zbatimin dhe përshtatjen e mundshme të Paulo Freire Pedagogjia e të Shtypurve te klasa e mesme.

[icon name = "shkarko" class = "" unprefixed_class = ""] shkarko "Edukimi për Paqe: Pedagogjia e Klasës së Mesme" [icon icon = "file-pdf-o" class = "" unprefixed_class = ""]

Frymëzimi i George Kent për artikullin vjen nga një takim me Freire:

“Kur vizitova Paolo Freire në zyrën e tij në Gjenevë në 1975, pyeta nëse dikush si unë, i shqetësuar për çështjet e drejtësisë, duhet të lëreni ambientin tim të rehatshëm me klasën e mesme në Hawai'i dhe në vend të kësaj merrni një pushkë dhe bashkohuni me rebelët në Amerikën Latine. (Ishte një pyetje hipotetike.) Pa hezitim, ai tha se ka çështjet e drejtësisë përreth jush. Bëni punën atje ku jeni. Lulëzoni atje ku jeni janë mbjellë. ”

Mbyll
Bashkojuni fushatës dhe na ndihmoni #SpreadPeaceEd!
Ju lutem më dërgoni email:

Bashkohu me diskutimin ...

Scroll to Top