Edukimi për Paqen është zgjidhja e qëndrueshme për problemet tona (Nagaland, Indi)

????????????????????????????????????

Në kontekstin aktual ku shoqëria Naga po kalon situatën e konfliktit, të rinjtë thirren të jenë ndërtues të paqes dhe agjentë të paqes në familjet dhe komunitetet tona. Me synimin për të parandaluar konfliktet duke angazhuar, fuqizuar dhe aftësuar të rinjtë si ndërtues të paqes, familja e Channel Channel e rrethit Kiphire organizoi një festë një ditë paqe dhe kulturore në Kampusin e Shkollës së Mesme Saramati, Kiphire, me temën "Frymëzimi i ndryshimit drejt një bote pa dhunë. ”

Në adresën e tij, Shri. T. Lankonsen Tsanglao, SDO (C) i cili e gjeti rastin si Kryetari i Vizitave inkurajoi studentët të ishin 'të vendosur' me kauzën e tyre dhe të ishin të durueshëm duke jetuar deri në kauzë për të ndryshuar shoqërinë. ' Ai pohoi se nuk është vetëm detyra e administratorëve, ushtarakëve, drejtuesve të shoqërisë civile ose ndonjë oficeri tjetër të sjellin paqe, por është detyra e çdo individi të kontribuojë dhe të sjellë zgjidhje dhe paqe të qëndrueshme në shoqëri. Paqja e qëndrueshme është e mundur përmes edukimit për paqe. Ai gjithashtu tha se atje ku nuk ka qeverisje të mirë, rezultati është korrupsioni dhe padrejtësia dhe si rezultat paqja prishet dhe asnjë zhvillim nuk është i mundur.

Vizitori i Nderit, Z. AJSebastian, Drejtori i Shkollës së Mesme Trinity Kiphire, i nxiti studentët të mësonin të ndiqnin kulturat tona stërgjyshore për ta mbrojtur atë nga zhdukja dhe mbajtja e identitetit tonë. Theshtë kultura dhe paqja ato që i bashkojnë njerëzit pavarësisht nga feja dhe rajoni. Theshtë koha për të ngulitur dhe ruajtur kulturën tonë që vdes dhe vlerat e paqes dhe të jetesës harmonike.

DSC_0585-300x200Z. Akheto, sekretari i informacionit USCC, inkurajoi dhe në të njëjtën kohë i sfidoi studentët të paraqiten duke lënë mënjanë dallimet e tyre të mëshirës dhe të bashkojnë duart për të promovuar dashurinë dhe paqen në shoqëri. Paqja është e mundur kur hedhim ndryshimet. Ka ardhur koha të qëndrojmë së bashku për paqen.

Programi i ditës filloi me thirrjen nga Vëllai Xhixho nga Loyola Hr.Sec.Shkolla, Z. mbajti fjalimin kryesor dhe votën e falënderimit të propozuar nga Z. Tsapikyu, koordinatori i Kanalit të Paqes, rrethi Kiphire. Ishin mbi treqind të rinj që morën pjesë në program dhe u zotuan të qëndrojnë për paqen.

- Tavolinë për kanalin e paqes.

Bëhu i pari që komenton

Bashkohu me diskutimin ...