Edukimi për Paqen në Filipine: Udhëtimi im si pedagog i paqes dhe disa mësime të nxjerra

(Raportuar nga: Revista e Takimeve Sociale. 2020)

Nga Loreta Navarro-Castro

Në këtë ese, Loreta Navarro-Castro diskuton zhvillimin e Edukimit për Paqen në Filipine. Ajo gjithashtu diskuton rrugëtimin e saj si një edukatore e paqes dhe organizatore e edukimit për paqe. Ajo përfundon me mësimet që mësoi në punën e saj që mund të jenë të dobishme për të tjerët të interesuar në Edukimin e Paqës dhe Avokatinë.

Loreta Navarro-Castro është drejtoresha themeluese e Qendrës për Edukimin e Paqes të Kolegjit Miriam, Filipine. Ajo gjithashtu jep mësim në departamentet e Studimeve dhe Edukimit Ndërkombëtar të Kolegjit. Ajo aktualisht është e përfshirë në punën e Fushatës Globale për Edukimin për Paqen; Grupi Punues për Edukimin për Paqe GPPAC; fushata ndërkombëtare për heqjen e armëve bërthamore; dhe Iniciativa Katolike e Dhunës së Pax Christi International.

Shkarkoni esenë këtu!

Navarro-Castro, Loreta (2020) "Edukimi për Paqen në Filipine: Udhëtimi im si pedagog i paqes dhe disa mësime të nxjerra", Revista e Takimeve Sociale: Vol. 4: Iss. 2, 90-95.

Mbyll
Bashkojuni fushatës dhe na ndihmoni #SpreadPeaceEd!
Ju lutem më dërgoni email:

Bashkohu me diskutimin ...

Scroll to Top