Paulo Freire mbi edukimin që paraqet problem

“Në arsimin që paraqet problem, njerëzit zhvillojnë fuqinë e tyre për të perceptuar në mënyrë kritike mënyrën se si ekzistojnë në botën me të cilën dhe në të cilën gjenden; ata vijnë për ta parë botën jo si një realitet statik, por si një realitet në proces, në transformim ".

"Pedagogjia e të Shtypurve" të Paulo Freire është themelore për shumë prej qasjeve pedagogjike të përdorura në edukimin për paqe. Ky citat prezanton konceptin e "edukimit që paraqet problem" si pedagogji themelore për kritikën.

Mësoni më shumë rreth këtij citati duke vizituar vetë Fushatën Globale për Edukimin për Paqen Kuotat dhe Memet e Edukimit për Paqen: Një Bibliografi e Edukimit për Paqe. Drejtoria bibliografike është një koleksion i redaktuar i citateve të shënimeve të perspektivave mbi teorinë, praktikën, politikat dhe pedagogjinë në edukimin për paqe. Çdo citim / hyrje bibliografike plotësohet nga një meme artistike që inkurajoheni ta shkarkoni dhe përhapni përmes mediave sociale.

Mbyll

Bashkojuni fushatës dhe na ndihmoni #SpreadPeaceEd!

1 Ndjekja / Ndërprerja

  1. Pemikiran Kiai Dahlan dhe Paulo Freire, Pertautannya di Mana? | Elhamdulillah Ya Mughni Shollu Alan Nabi - Elhamdulillah

Bashkohu me diskutimin ...