Paulo Freire: Pyetje & Dhuna

“Çdo situatë në të cilën disa individë parandalojnë të tjerët të përfshihen në procesin e hetimit është një dhunë. Mjetet e përdorura nuk janë të rëndësishme; të tjetërsosh qeniet njerëzore nga vendimmarrja e tyre do të thotë t'i ndryshosh ato në objekte ".

-Paulo Freire, Pedagogjia e të Shtypurve (1970, f. 85)

Mësoni më shumë rreth këtij citati duke vizituar vetë Fushatën Globale për Edukimin për Paqen Kuotat dhe Memet e Edukimit për Paqen: Një Bibliografi e Edukimit për Paqe. Drejtoria bibliografike është një koleksion i redaktuar i citateve të shënimeve të perspektivave mbi teorinë, praktikën, politikat dhe pedagogjinë në edukimin për paqe. Çdo citim / hyrje bibliografike plotësohet nga një meme artistike që inkurajoheni ta shkarkoni dhe përhapni përmes mediave sociale.

Mbyll
Bashkojuni fushatës dhe na ndihmoni #SpreadPeaceEd!
Ju lutem më dërgoni email:

Bashkohu me diskutimin ...

Scroll to Top