Paulo Freire: i ndërgjegjshëm

Sipas përkthyesit të Paulo Freire, "termi ndërgjegjësim i referohet të mësuarit për të perceptuar kontradikta sociale, politike dhe ekonomike dhe për të ndërmarrë veprime kundër elementëve shtypës të realitetit".

Mësoni më shumë rreth këtij citati duke vizituar vetë Fushatën Globale për Edukimin për Paqen Kuotat dhe Memet e Edukimit për Paqen: Një Bibliografi e Edukimit për Paqe. Drejtoria bibliografike është një koleksion i redaktuar i citateve të shënimeve të perspektivave mbi teorinë, praktikën, politikat dhe pedagogjinë në edukimin për paqe. Çdo citim / hyrje bibliografike plotësohet nga një meme artistike që inkurajoheni ta shkarkoni dhe përhapni përmes mediave sociale.

Bëhu i pari që komenton

Bashkohu me diskutimin ...