Oswiecim: Frymëzimi i kulturës së paqes

Një nga ndërtesat e para të KZ Auschwitz - planifikuar për institutin e paqes. (Foto: Fëmijët e Tokës)

Oswiecim: Frymëzimi i kulturës së paqes

Një mesazh dhe kërkesë nga kolegët tanë në Fëmijët e Tokës dhe Byroja Ndërkombëtare e Paqes.

Të nderuar aktivistë të paqes, edukatorë vizionarë dhe ëndërrimtarë të një bote më të mirë, një botë në të cilën të gjithë punojmë së bashku dhe i buzëqeshim njëri-tjetrit si Vëlla dhe Motër,

Kjo letër e shkurtër do t'ju njoftojë angazhimin tonë për të ecur përpara.

Ne si Fëmijë të Tokës po bashkohemi me edukatorët dhe organizatat më të mrekullueshme të njohura për të bashkëpunuar në ndërtimin e një Instituti Global për Paqe të Qëndrueshme shumë të dukshme dhe me ndikim në Oswiecim, Poloni, qyteti që strehon Auschwitz dhe Birkenau.

Si mund të mos ishte më kuptimplote kjo për të kaluar nga dhimbja historike perëndimore në potencialin e bashkimit të të rinjve tanë në një kuptim të ri se si të jetojnë në një komunitet botëror?

A e kuptoni, Aushvici ka qenë pika presionale e botës për formulimin e Kombeve të Bashkuara, shtetit të Izraelit dhe Deklaratës Universale të të Drejtave të Njeriut? Na takon neve si paqebërës të marrim këto ide dhe ideale dhe të krijojmë një institucion të fortë që i nxit këto ideale të bëhen një fener drite për të parë bota. Nga Urrejtja në Shpresë për të gjithë!

Tani - në qytetin e vogël Oswiecim, që strehon 41,000 banorë, ekziston dëshira për të transformuar reputacionin e qytetit. Një milion njerëz çdo vit vizitojnë vendin e tmerrshëm historik që është mirëmbajtur saktësisht ashtu siç është përdorur për të kujtuar njerëzit ASNJHER SI.

Ndoshta ne si një grup individësh të përkushtuar mund të japim mbështetjen tonë të plotë për ASNJVERHER përsëri dhe të fillojmë të ndërtojmë një strukturë arsimore që edukon për mirëkuptim global. Na është ofruar një mundësi për të punuar me një kolegj i cili ka përdorur një ndërtesë të madhe bosh që strehonte të burgosur dhe nga kjo të mbijetuarit kanë kërkuar një institucion arsimor për një të ardhme më të mirë.

Faza jonë e parë është të zhvillojmë lidhje me qytetin që tashmë janë caktuar nga KB si Qytet i Paqes. Ata kanë plane për një Park të Pajtimit të Kombeve - Parkun e Paqes - dhe një Urë Infinity të krijuar për të transportuar personin nga një skaj i qytetit në Kamp por përsëri përsëri.

Ne do të donim ta ndihmonim qytetin me këtë projekt.

Faza e parë është mbledhja e fondeve për rindërtimin e ndërtesës.

Ndërsa e bëjmë këtë, ne do të ofrojmë trajnime shkollore për aftësi dhe udhëheqje të paqes, si dhe do të formojmë një Bord të personave më të njohur të angazhuar që jemi në gjendje të identifikojmë për të vazhduar më tej këtë punë në të ardhmen.

Ne imagjinojmë strehimin e shumë organizatave me misione dhe vizione të ngjashme dhe të gjithë punojnë së bashku për të sjellë plotësisht të paktën 10 programe për t'i shërbyer të gjithë të rinjve nga kudo. Ne jemi ndërfetar, ndërkulturor, ndëretnik, ndër-brenda derisa të jetojmë si Një Njerëzim.

Ne ju ftojmë të:

 1. Identifikohu për shpërndarjen e informacionit.
 2. Ofroni aftësitë, kapacitetet dhe njohuritë tuaja për ta bërë (krijuar) këtë projekt madhështor (koncept) një vend të vërtetë frymëzues për paqe dhe mirëkuptim.
 3. Ofroni dokumentet, librat dhe materialet tuaja në lidhje me çështjet e Paqes.
 4. Identifikoni organizatat që janë në përputhje me këto koncepte.
 5. Ndihmoni me fushatën për të mbledhur fonde për rinovimin total dhe vendosjen e stafit. Të gjitha dhuratat e vogla apo të mëdha janë të mirëseardhura.
 6. Sugjerime te tjera?

Faleminderit shumë për interesin tuaj, mbështetjen tuaj dhe komentet tuaja në këtë letër ftesë.

Me vlerësim,

Fëmijët e Tokës

Dëshironi të përfshiheni? Kontaktoni:

Dr. Nina Meyerhof, [email mbrojtur], Fëmijët e Tokës, SH.B.A.
Dr. Alicia Cabezudo, [email mbrojtur], Byroja Ndërkombëtare e Paqes - IPB Gjenevë, Zvicër
Domen Koçevar, [email mbrojtur], Biblioteka teozofike e Alma M. Karlin, Slloveni

Mbyll

Bashkojuni fushatës dhe na ndihmoni #SpreadPeaceEd!

3 Comments

 1. Ne nuk jemi ngjyra e lëkurës sonë, apo veshja që veshim, ose gjuha që flasim, ose vendi në të cilin jetojmë. Ne jemi njerëzimi - të gjithë së bashku, të gjithë ne këtu në planetin tokë - dhe është koha që ne filluan të veprojnë si ajo! Timeshtë koha që të bashkohemi për t'u kujdesur për njëri-tjetrin.
  Po flas për një bashkim global të njerëzimit. Sa kohë mund të vazhdojmë në rrugën që kemi? Me konfuzion dhe luftime, luftë dhe terrorizëm - të gjitha të shkaktuara nga frika, zhgënjimi, zemërimi dhe urrejtja? Nevoja jonë e dëshpëruar për të pushtuar këto gjëra ka qenë, deri më sot, një dështim i tmerrshëm.
  Dështimi ndodh në pamundësinë tonë për të vlerësuar ndryshimet midis nesh, në vend që të kemi frikë prej tyre. Të gjithë ne, nga e gjithë bota, japim kontribute për bukurinë e njerëzimit. Ne jemi të larmishëm, por jemi akoma një - një njerëzim i përbashkët, një njerëzim! Ndarja e njohurive dhe të kuptuarit tonë është hapi i parë drejt hapjes së zemrave tona, shpirtrave tanë, ndaj dhembshurisë dhe mirësisë, për dashurinë dhe paqen. Nëse thjesht do të ndalonim frikën tonë për aq kohë sa të kuptonim se si kjo larmi na bën më të pasur, do të shihnim se çdo kontinent dhe kulturë na jepte bukuri dhe mençuri, nga Konfuci te Leonard Da Vinci.
  Një herë në vit Kombet e Bashkuara festojnë një ditë për të nderuar shpresën për paqe globale. Unë do të doja të filloja një lëvizje për tu zgjeruar atë ditë!
  Le të jetë ky brezi, dhe tani të jetë koha! Kur njerëzit e tokës të bashkohen dhe të deklarojnë me një zë! Drejtuesve tanë në të gjithë globin! Jemi lodhur nga lufta! Koha e saj për të unifikuar njerëzimin në paqe! Dreamndërroni me mua, sa më shumë prej nesh të ketë aq më të gjalla do të bëhet! ??? ✌?

Bashkohu me diskutimin ...