Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës Seksuale në Konflikte

Global

OKB shpall 19 qershorin e çdo viti Ditën Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës Seksuale në Konflikt, në mënyrë që të rrisë ndërgjegjësimin për nevojën për t'i dhënë fund dhunës seksuale të lidhur me konfliktin, për të nderuar viktimat dhe të mbijetuarit e dhunës seksuale rreth botës, dhe për të nderuar të gjithë ata që me guxim i kanë kushtuar jetën e tyre dhe kanë humbur jetën e tyre në këmbë për çrrënjosjen e këtyre krimeve.

Dita Ndërkombëtare e Rinisë

Global

Dita Ndërkombëtare e Rinisë përkujtohet çdo vit në 12 Gusht, duke sjellë çështje rinore në vëmendjen e komunitetit ndërkombëtar dhe duke festuar potencialin e të rinjve si partnerë në shoqërinë e sotme globale.

Dita Ndërkombëtare e Jo-Dhunës

Global

Dita Ndërkombëtare e Jo-Dhunës vërehet në 2 Tetor, ditëlindjen e Mahatma Gandhi, udhëheqësit të lëvizjes indiane të pavarësisë dhe pionier i filozofisë dhe strategjisë së jo-dhunës.

Dita Ndërkombëtare e Fëmijës Vajzë

Global

Që nga viti 2012, 11 Tetori është shënuar si Dita Ndërkombëtare e Vajzës. Dita synon të nxjerrë në pah dhe adresuar nevojat dhe sfidat me të cilat përballen vajzat, ndërsa promovon fuqizimin e vajzave dhe përmbushjen e të drejtave të tyre njerëzore.

Dita Botërore e Drejtësisë Sociale

Global

Më 26 Nëntor 2007, Asambleja e Përgjithshme deklaroi se, duke filluar nga seanca e gjashtëdhjetë e tretë e Asamblesë së Përgjithshme, 20 Shkurti do të festohet çdo vit si Dita Botërore e Drejtësisë Sociale.

Dita Ndërkombëtare e Gruas

Global

Dita Ndërkombëtare e Gruas festohet në shumë vende të botës çdo vit më 8 Mars. Është një ditë kur gratë njihen për arritjet e tyre pa marrë parasysh ndarjet, qofshin ato kombëtare, etnike, gjuhësore, kulturore, ekonomike apo politike.

Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës Seksuale në Konflikte

Global

OKB shpall 19 qershorin e çdo viti Ditën Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës Seksuale në Konflikt, në mënyrë që të rrisë ndërgjegjësimin për nevojën për t'i dhënë fund dhunës seksuale të lidhur me konfliktin, për të nderuar viktimat dhe të mbijetuarit e dhunës seksuale rreth botës, dhe për të nderuar të gjithë ata që me guxim i kanë kushtuar jetën e tyre dhe kanë humbur jetën e tyre në këmbë për çrrënjosjen e këtyre krimeve.

Dita Ndërkombëtare e Rinisë

Global

Dita Ndërkombëtare e Rinisë përkujtohet çdo vit në 12 Gusht, duke sjellë çështje rinore në vëmendjen e komunitetit ndërkombëtar dhe duke festuar potencialin e të rinjve si partnerë në shoqërinë e sotme globale.

Dita Ndërkombëtare e Jo-Dhunës

Global

Dita Ndërkombëtare e Jo-Dhunës vërehet në 2 Tetor, ditëlindjen e Mahatma Gandhi, udhëheqësit të lëvizjes indiane të pavarësisë dhe pionier i filozofisë dhe strategjisë së jo-dhunës.

Dita Ndërkombëtare e Fëmijës Vajzë

Global

Që nga viti 2012, 11 Tetori është shënuar si Dita Ndërkombëtare e Vajzës. Dita synon të nxjerrë në pah dhe adresuar nevojat dhe sfidat me të cilat përballen vajzat, ndërsa promovon fuqizimin e vajzave dhe përmbushjen e të drejtave të tyre njerëzore.

Dita Botërore e Drejtësisë Sociale

Global

Më 26 Nëntor 2007, Asambleja e Përgjithshme deklaroi se, duke filluar nga seanca e gjashtëdhjetë e tretë e Asamblesë së Përgjithshme, 20 Shkurti do të festohet çdo vit si Dita Botërore e Drejtësisë Sociale.

Dita Ndërkombëtare e Gruas

Global

Dita Ndërkombëtare e Gruas festohet në shumë vende të botës çdo vit më 8 Mars. Është një ditë kur gratë njihen për arritjet e tyre pa marrë parasysh ndarjet, qofshin ato kombëtare, etnike, gjuhësore, kulturore, ekonomike apo politike.

Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës Seksuale në Konflikte

Global

OKB shpall 19 qershorin e çdo viti Ditën Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës Seksuale në Konflikt, në mënyrë që të rrisë ndërgjegjësimin për nevojën për t'i dhënë fund dhunës seksuale të lidhur me konfliktin, për të nderuar viktimat dhe të mbijetuarit e dhunës seksuale rreth botës, dhe për të nderuar të gjithë ata që me guxim i kanë kushtuar jetën e tyre dhe kanë humbur jetën e tyre në këmbë për çrrënjosjen e këtyre krimeve.

Dita Ndërkombëtare e Rinisë

Global

Dita Ndërkombëtare e Rinisë përkujtohet çdo vit në 12 Gusht, duke sjellë çështje rinore në vëmendjen e komunitetit ndërkombëtar dhe duke festuar potencialin e të rinjve si partnerë në shoqërinë e sotme globale.

Scroll to Top