Botimi i ri i In Factis Pax tani i disponueshëm: Vëllimi 14 Numri 2, 2020

Në Factis Pax është një revistë online e vlerësuar nga kolegët e arsimit për paqe dhe drejtësisë sociale kushtuar shqyrtimit të çështjeve thelbësore për formimin e një shoqërie paqësore - parandalimin e dhunës, sfidat politike të paqes dhe shoqëritë demokratike. Drejtësia sociale, demokracia dhe lulëzimi njerëzor janë faktorët thelbësorë që nxjerrin në pah rëndësinë e rolit të arsimit në ndërtimin e shoqërive paqësore. Revista fton artikuj dhe përmbledhje librash mbi tema që lidhen me këto çështje qendrore.

Vëllimi 14 Numri 2, 2020

hyni në këtë çështje falas këtu

Përmbajtje

Antifa si Bogeyman, nga Laura Finley dhe Luigi Esposito

Historia e arsimit zyrtar dhe ndikimi i politikës në Afganistan, nga Hafiza Yazdani

Lidershipi Moral i Konsumatorit, nga Sue LT McGregor

Shqyrtime libër

Rishikimi i Qendrës së Arsimit Azi-Paqësor për Mirëkuptimin Ndërkombëtar nën kujdesin e Pandemive të Shumëfishta të UNESCO-s: Përtej Covid-19 dhe Pabarazia ndaj Solidaritetit Global, Seul, 2020, 256 f., 12.00 $ (14,000 ₩), ISBN 979-1-155- 31117-2.  Nga Jeongmin Moon dhe Euna Lim

Rishikim i Nasia Hadjigeorgiou, Mbrojtja e të Drejtave të Njeriut dhe Ndërtimi i Paqes në Shoqëritë Pas Dhunës (Ligji për të Drejtat e Njeriut në perspektivë), Botimet Hart (Londër: Bloomsbury Academic, 2020). 248 fq. 49 £ (libër elektronik). ISBN 9781509923427. Nga Mary Abura

Bashkojuni fushatës dhe na ndihmoni #SpreadPeaceEd!
Ju lutem më dërgoni email:

Lini një koment

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *

Scroll to Top