Botimi i ri i In Factis Pax: Journal of Peace Education and Social Justice sapo u botua

Në Factis Pax është një revistë online e rishikuar nga kolegët e edukimit për paqen dhe drejtësisë sociale, e dedikuar për shqyrtimin e çështjeve thelbësore për formimin e një shoqërie paqësore, parandalimin e dhunës, sfidat politike për paqen dhe shoqëritë demokratike. Drejtësia sociale, demokracia dhe lulëzimi njerëzor janë faktorët thelbësorë që nxjerrin në pah rëndësinë e rolit të arsimit në ndërtimin e shoqërive paqësore.

hyni në numrin e ri të In Factis Pax këtu

Vëllimi 16, Numri 1, 2022

përmbajtje

 • Aspirata për Transformim: Solidariteti dhe Parafytyrimi në një Organizatë Edukative e Lëvizjes Sociale. Nga Karen Ross
 • Krijimi dhe zhvillimi i kapaciteteve për shërimin kombëtar dhe ndërtimin e paqes në Zimbabve Përmes 'Historisë së Vështirë'. Nga Gilbert Tarugarira dhe Mbusi Moyo
 • Dënimi me vdekje si krim shtetëror: Ekzaminimi i shqetësimeve të shëndetit fizik dhe mendor me dënimin me vdekje në SHBA.  Nga Laura Finley
 • Pse Edukimi për Paqe dhe Drejtësi është i Rëndësishëm në Vendet e Adhurimit: Një Hyrje dhe Propozim Kurrikular për Edukimin për Paqe dhe Drejtësi në shoqërues të Predikimit në Mal. Nga George M. Benson
 • Shqyrtime libër
  • Rishikimi i Magnus Haavelsrud, Edukimi në zhvillime. Vëllimi 3 (Oslo: Arena, 2020). Nga Howard Richards
  • Rishikimi i Maria Hantzopoulos dhe Monisha Bajaj, Edukimi për paqen dhe të drejtat e njeriut: një hyrje (Londër: Bloomsbury Academic, 2021). By
   Nicki Gerstner dhe Jungyoon Shin
Mbyll

Bashkojuni fushatës dhe na ndihmoni #SpreadPeaceEd!

Ju lutem më dërgoni email:

Bëhu i pari që komenton

Bashkohu me diskutimin ...