Libri i ri "Renegades" pozicionon Dubsmash dhe TikTok si pedagogji të rëndësishme kulturore

Kopertina e “Renegades: Digital Dance Cultures from Dubsmash to TikTok”

Libri argumenton se platformat e mediave sociale si Dubsmash dhe TikTok shërbejnë si një hapësirë ​​themelore për të modifikuar identitetin bashkëkohor të të rinjve.

Pedagogu Trevor Boffone ka botuar një libër të ri, "Renegades: Digital Dance Cultures from Dubsmash to TikTok" (Oxford University Press, 2021). Duke u mbështetur në punën e tij duke përdorur Dubsmash dhe TikTok për t'u lidhur me studentët e tij në Shkollën e Mesme Bellaire në Hjuston, Teksas, "Renegades" ofron një hyrje në botën e aplikacioneve të vallëzimit të mediave sociale ndërsa thekson se si këto platforma mund të përdoren si një formë e përgjegjshme kulturore mësimdhënie.

"Renegades" merr në pyetje rolet që luajnë Dubsmash, TikTok dhe hip hop muzikë dhe vallëzim në formimin e identitetit të të rinjve në Shtetet e Bashkuara. Boffone përdor klasën e tij si një hapësirë ​​për të eksploruar sesi përdoret kultura hip hop - kryesisht muzika dhe vallëzimi - për të ndërtuar dhe kryer identitetin dhe për të mbajtur një nënkulturë në rritje rinore urbane. Adoleshentët privilegjojnë identitetin e tyre kulturor dhe individual përmes përdorimit të strategjive të performancës që përforcojnë nocionet e ndërlidhjes së komunitetit dhe mediave sociale në epokën dixhitale. Libri argumenton se platformat e mediave sociale si Dubsmash dhe TikTok shërbejnë si një hapësirë ​​themelore për të modifikuar identitetin bashkëkohor të të rinjve.

Boffone gërsheton në përvojën e tij të mësimdhënies gjatë gjithë librit, në mënyrë të qartë në kapitujt e mëvonshëm, duke ofruar një plan për ndërtimin e komunitetit anti-racist përmes vallëzimit. Ndërsa aplikacionet si Dubsmash dhe TikTok janë rritur në popullaritet me studentët në Shtetet e Bashkuara, përdorimet e tyre si mjete për mësimdhënie të përgjegjshme kulturore janë rritur gjithashtu. Puna e Boffone është një dëshmi e këtij fenomeni.

Lexuesit e interesuar mund të blejnë kopjet e "Renegades: Digital Dance Cultures from Dubsmash to TikTok" nga Oxford University Press. Libri ka një çmim prej 29.99 dollarë për letër me vlerë dhe 19.99 dollarë për ebook. Kodi i zbritjes AAFLYG6 është i mirë për 30% zbritje.

Mbyll
Bashkojuni fushatës dhe na ndihmoni #SpreadPeaceEd!
Ju lutem më dërgoni email:

Bashkohu me diskutimin ...

Scroll to Top