Libër i ri nga Werner Wintersteiner: "Të mësosh të rimendosh botën - lutje për një politikë planetare"

Werner Wintersteiner: Die Welt neu denken lernen - Plädoyer für eine e planetare Politike. Lehren aus Corona und anderen existentiellen Krisen. Bielefeld: transkript 2021. Shtyp 27.- €,

Klikoni këtu për qasje të hapur në PDF

Pasqyrë angleze

Mësoni të rimendoni botën - lutuni për një politikë planetare. Mësime nga Corona dhe kriza të tjera ekzistenciale

Nga Werner Wintersteiner

Kufijtë dhe kufizimet e hasura nga politikat e shteteve kombëtare në kontekstin e pandemisë Corona janë një shprehje e një "plejade krize të shumëfishtë". Por ato në mënyrë të barabartë mund të kthehen në mënyrë krijuese si një shtysë për zgjedhjet e drejtimit vendor dhe global. Në esetë perceptuese dhe depërtuese të redaktuara nga Hans Karl Peterlini, Werner Wintersteiner jo vetëm që ngre pyetje qendrore të jetës dhe mbijetesës, por gjithashtu harton modele për mënyrat për të dalë nga krizat globale. Nga kritika e tij ndaj mënyrës perandorake të jetës, ai zhvillon utopinë konkrete të një kthese drejt paqes, solidaritetit, drejtësisë dhe një trajtimi të butë të natyrës: një lutje për një politikë planetare.

Lexoni artikuj të tjerë nga Werner Wintersteiner të botuar nga Fushata Globale për Edukimin e Paqes.

Bëhu i pari që komenton

Bashkohu me diskutimin ...