Muzetë për Paqen: Burimet

Rrjeti Ndërkombëtar i Muzetëve për Paqen (INMP) është një organizatë jofitimprurëse që synon të ndërtojë një kulturë globale të paqes duke forcuar punën e muzeve për paqen.

Për çfarë janë muzetë për paqen?

Kur dëgjoni për herë të parë për një muze për paqen, mund të jeni pak të mistifikuar ose ndoshta edhe pak skeptikë. Easyshtë e lehtë të imagjinohet se çfarë shkon në një muze lufte, por çfarë mund të vendosni në një muze paqeje? Dhe nëse lëvizja e paqes do të përfaqësohet në një muze, a do të thotë kjo se po zhvendoset në të kaluarën?

Muzetë për paqen janë institucione arsimore jofitimprurëse që promovojnë një kulturë paqeje përmes mbledhjes, shfaqjes dhe interpretimit të materialeve të lidhura me paqen. Muzetë për paqen informojnë publikun për paqen dhe jo dhunën duke përdorur ilustrime nga jeta e individëve, punën e organizatave, fushatat, ngjarjet historike, etj. Një nga pikat e forta të muzeve për paqen është se ato mund të arrijnë dhe përfshijnë një gjeneral të gjerë publik, shumë prej të cilëve mund të mos jenë të përfshirë në lëvizjen e paqes në vetvete. Çdo muze për paqen tregon historinë e vet, shfaq objekte të ndryshme që lidhen me paqen dhe fokusohet në periudha dhe vende të ndryshme në historinë e paqes.

Rrjeti Ndërkombëtar i Muzetëve për Paqen është një rrjet botëror i muzeve të paqes që ndajnë të njëjtën dëshirë për të ndërtuar një kulturë globale të paqes. Ai gjithashtu përfshin kopshte paqeje dhe vende të tjera të lidhura me paqen, qendra dhe institucione të cilat janë të përfshira në edukimin publik të paqes përmes ekspozitave, dokumentacionit dhe aktiviteteve të ngjashme.

Libri i ri: Muzetë për Paqen në mbarë botën, botimi 2020

Titulli: Muzetë për Paqen në mbarë botën, botimi anglisht 2020 | に る る 平和 の 博物館 博物館 博物館 博物館 2020 年 日本語
Kryeredaktorët: Kazuyo Yamane dhe Ikuro Anzai
botuesit: Komiteti Organizativ i Konferencës së 10 -të Ndërkombëtare të Muzeve për Paqe dhe Muzeut Kyoto për Paqen Botërore, Universiteti Ritsumeikan, Kyoto

Qëllimi i përpilimit dhe botimit të "Muzetë për Paqen në mbarë botën" është që (1) të shërbejë si bazë për krijimin e rrjeteve mes muzeve për paqen; (2) të ndihmojë muzetë për paqen që të diversifikojnë dhe fuqizojnë aktivitetet e tyre duke iu referuar informacionit për muzetë e tjerë; (3) aftësojnë edukatorët e paqes që të përdorin Drejtorinë si referencë për edukimin e tyre të paqes; dhe (4) shërbejnë si referencë për studiuesit e muzeve për paqen.

shkarkoni Muzetë për Paqen në mbarë botën këtu

Punimet e Konferencës: Konferenca e 10 -të Ndërkombëtare e Muzetëve për Paqen (INMP 2020)

Punimet e arkivuara të Konferencës për La 10th Konferenca Ndërkombëtare e Muzetëve për Paqen (INMP 2020), e mbajtur si një ngjarje globale online në 16-20 Shtator 2020, tani janë në dispozicion. Tema e Konferencës ishte Roli i muzeve për paqen në përcjelljen e kujtimeve për brezat e ardhshëm. Nën-temat ishin: ndarja e kujtimeve përtej kufijve, ndërtimi i besimit dhe rivendosja e një planeti të jetueshëm të tokës.

aksesoni punimet e konferencës këtu

Burimet shtesë

INMP kuron një koleksion artikujsh dhe raportesh të rishikuara nga kolegët në lidhje me muzetë e paqes.

aksesoni burime shtesë këtu

Bëhu i pari që komenton

Bashkohu me diskutimin ...