Monisha Bajaj: edukim kritik për paqen = analizë + agjenci

"Për arsimtarët kritikë të paqes, kurrikulat përkatëse lokale për të drejtat e njeriut dhe çështjet e drejtësisë duhet të zhvillohen me qëllim që të kultivojnë njëkohësisht analizat e pjesëmarrësve për pabarazitë strukturore dhe një ndjenjë të agjenturës për të vepruar për të adresuar këto çështje." - Monisha Bajaj (2008)

Mësoni më shumë rreth këtij citati duke vizituar vetë Fushatën Globale për Edukimin për Paqen Kuotat dhe Memet e Edukimit për Paqen: Një Bibliografi e Edukimit për Paqe. Drejtoria bibliografike është një koleksion i redaktuar i citateve të shënimeve të perspektivave mbi teorinë, praktikën, politikat dhe pedagogjinë në edukimin për paqe. Çdo citim / hyrje bibliografike plotësohet nga një meme artistike që inkurajoheni ta shkarkoni dhe përhapni përmes mediave sociale.

Bëhu i pari që komenton

Bashkohu me diskutimin ...