Bëni një Vinç Paqe për Ditën e Hiroshimës

(Raportuar nga: Edukimi për Paqe i CND, 28 korrik 2020.)

Nga Joe Jukes

Fushata për çarmatimin bërthamor UK - CND Edukimi për Paqe - ka prodhuar një video të përbashkët për të shënuar 75 vjetorin e bombardimeve të Hiroshima dhe Nagasaki. Fushata për çarmatimin bërthamor po inkurajon njerëzit të palosin vinçat e paqes përpara Ditës së Hiroshimës (6 Gusht) dhe Ditës së Nagasaki (9 Gusht). Në këtë video shikuesit mund të mësojnë jo vetëm se si të krijojnë një vinç origami, por edhe historinë frymëzuese të Sadako Sasaki që i mbijetoi bombës Little Boy, e cila ra në Hiroshima, dhe se si ajo e bëri vinçin e paqes një simbol global të paqes.

Mos ngurroni të ndani gjerësisht!

 

Mbyll
Bashkojuni fushatës dhe na ndihmoni #SpreadPeaceEd!
Ju lutem më dërgoni email:

Bashkohu me diskutimin ...

Scroll to Top