Njohuri për një botë komplekse: Rimendimi i roleve të kërkimit të paqes dhe edukimit për paqen (video)

Fondacioni Berghof dhe Instituti për Kërkimin e Paqes dhe Politikat e Sigurisë në Universitetin e Hamburgut (IFSH) organizuan një panel diskutimi më 25 nëntor mbi mënyrën se si edukimi për paqen dhe kërkimi për paqen duhet të reagojnë ndaj sfidave aktuale globale.

Njohuri për një botë komplekse

Rimendimi i roleve të kërkimit për paqen dhe edukimit për paqen

E enjte, 25 Nëntor 2021

Ndryshimet klimatike, pandemia globale dhe konfliktet e dhunshme të zgjatura theksojnë nevojën për të rimenduar mënyrat e sigurimit të paqes dhe sigurisë. Ndërsa politikanëve u kërkohet të reagojnë ndaj këtyre sfidave komplekse, ekziston një domosdoshmëri e madhe për të vlerësuar në mënyrë kritike prodhimin dhe shpërndarjen e njohurive për temat që lidhen me konfliktin: Cili është roli i edukimit për paqen dhe kërkimit për paqen për politikën dhe shoqërinë? Si mund t'i përshtatim mënyrat e vendosura të mësimdhënies dhe të nxënit të paqes? Dhe si mund të kontribuojë kërkimi për paqen dhe sigurinë në një kuptim më të mirë të shkaqeve rrënjësore të konfliktit dhe në identifikimin e mënyrave drejt shoqërive më paqësore?

Në këtë panel diskutimi në internet, ekspertët e edukimit për paqen dhe studiuesit e paqes zhvilluan një dialog se si të dyja disiplinat mund të gjejnë mënyra të përbashkëta për t'u përballur me këto sfida të reja. Ndërsa përdorin metoda të ndryshme, si edukimi për paqen ashtu edhe kërkimi për paqen ndajnë një interes të përbashkët: Ata punojnë për të zhvilluar mënyra për të adresuar konfliktet dhe pasiguritë. Kjo ngjarje do të fokusohet në strategjitë për të kapërcyer hendekun e vërejtur shpesh midis analizave shkencore dhe praktikës së botës reale. Në një kohë kur sfidat ndaj paqes dhe sigurisë po bëhen gjithnjë e më komplekse dhe të ngatërruara, kjo duket një domosdoshmëri gjithnjë e më urgjente.

program

FJALËT E HAPJES
  • Andrew Gilmour, Drejtor Ekzekutiv i Fondacionit Berghof
  • Ursula Schröder, Drejtor dhe Drejtor i Urdhrave Evropianë të Paqes dhe Sigurisë në Zonën e Kërkimit, Instituti për Kërkimin e Paqes dhe Politikat e Sigurisë (IFSH)
PANEL DISKUTIMI
  • Berit Bliesemann de Guevara, Profesor në Departamentin e Politikës Ndërkombëtare, Universiteti Aberystwyth
  • Norbert Frieters-Reermann, Profesor për Shkencën e Arsimit, Universiteti Katolik, Aachen
  • Tony Jenkins, Drejtor Menaxhues i Institutit Ndërkombëtar për Edukimin për Paqe dhe Koordinator i Fushatës Globale për Edukimin për Paqe
  • Elvira Rosert, Profesor i ri, Instituti për Kërkimin e Paqes dhe Politikën e Sigurisë (IFSH)

Moderuar nga:

  • Uli Jager, Shef i Departamentit të Mësimit Global për Transformimin e Konflikteve, Fondacioni Berghof
  • Holger Niemann, Këshilltar i Drejtorit të Institutit për Kërkimin e Paqes dhe Politikën e Sigurisë (IFSH)

Reflection: Anne Kruck, Këshilltar i Mësimit Global për Transformimin e Konflikteve, Fondacioni Berghof

 

Mbyll
Bashkojuni fushatës dhe na ndihmoni #SpreadPeaceEd!
Ju lutem më dërgoni email:

Bashkohu me diskutimin ...

Scroll to Top