"ITalking Across Generations on Education (iTAGe)" në Kolumbi

Thellimi i një kulture të paqes dhe demokracisë përmes arsimit

Fundación Escuelas de Paz po organizon një të pavarur Duke folur nëpër breza për arsimin (iTAGe) ngjarje e dialogut rinor në Kolumbi mbi rolin e edukimit në zbatimin e Rezolutës 2250 të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara mbi Rininë, Paqen dhe Sigurinë.

iTAGe do të eksplorojë rolin e edukimit në promovimin e pjesëmarrjes së të rinjve dhe kulturës së paqes në Kolumbi, si dhe hapat e nevojshëm për zbatimin e këtyre Rezolutave në vend.

UNSCR 2250 dhe zgjidhjen e tij pasuese UNSCR 2419 njohin rolet e rëndësishme dhe pozitive të të rinjve në ndërtimin e paqes. Rezolutat theksojnë nevojën për të investuar në arsim për të promovuar një kulturë paqeje, eliminimin e pabarazisë dhe diskriminimit, promovimin e tolerancës dhe fuqizimin e të rinjve.

Si në bazë të Metodologjia e UNESCO MGIEP TAGe, iTAGe është një dialog ndër brezash i drejtuar nga të rinjtë mbi arsimin që siguron një platformë jo-hierarkike për të rinjtë që të ndërveprojnë, diskutojnë dhe debatojnë çështje kritike që kanë të bëjnë me të ardhmen, me politikëbërësit.

MGIEP i UNESCO -s fokusohet në arritjen e Qëllimit të Zhvillimit të Qëndrueshëm të OKB -së 4.7 drejt edukimit për ndërtimin e shoqërive paqësore dhe të qëndrueshme në të gjithë botën duke zhvilluar programe që promovojnë të mësuarit social dhe emocional, inovojnë pedagogjitë dixhitale dhe fuqizojnë të rinjtë.

Shkarkoni një përmbledhje pdf të projektit iTAGe në Kolumbi: Albanian / Spanjisht

Bëhu i pari që komenton

Bashkohu me diskutimin ...