Në bisedë me Betty Reardon | Seanca 1 || Seksizmi dhe Militarizmi

"Në bisedë me Betty Reardon" është një projekt i SansristiFushata Globale për Edukimin e Paqes   Prajnya. Të gjitha bisedat në këtë seri janë regjistruar në gusht 2020.

Në këtë video, e para nga 6 në seri, Betty Reardon ndriçon marrëdhënien integrale midis seksizmit dhe militarizmit dhe eksploron manifestimet e tyre moderne. Ajo gjithashtu shpalos marrëdhëniet midis patriarkatit dhe sistemeve të shtypjes dhe sfidat e transformimit të institucioneve shoqërore, politike dhe kulturore të formuara nga dhuna strukturore e seksizmit.

Klikoni këtu për të parë serinë e plotë në youtube.

Kërkimet udhëzuese

Pyetjet e mëposhtme janë propozuar për të mbështetur hetimin e mëtejshëm të dilemave të seksizmit dhe militarizmit. Ne rekomandojmë përdorimin e këtyre pyetjeve së bashku me videon dhe burimet për studime të mëtejshme të sugjeruara më poshtë.

  • Betty Reardon argumenton se seksizmi dhe militarizmi shkojnë dorë për dore: se nuk mund të eleminosh njërën pa eliminuar tjetrën. Cilat janë marrëdhëniet midis seksizmit, militarizmit dhe patriarkatit?
  • Identifikoni dhe diskutoni për manifestimet lokale dhe globale dhe ndikimet e seksizmit dhe militarizmit. Si lidhet patriarkalizmi me sistemet e shtypjes?
  • Pse është një perspektivë gjinore kritike për ndjekjen e paqes pozitive, të qëndrueshme? Cilat janë disa mundësi për integrimin e një perspektive gjinore në ligjërimin dhe politikën e sigurisë, proceset e paqes dhe përpjekjet për ndërtimin e paqes?

Burimet për studime të mëtejshme

Rreth Betty Reardon

Betty A. Reardon është një udhëheqës me famë botërore në fushat e edukimit të paqes dhe të drejtave të njeriut; puna e saj pioniere ka hedhur themelet për një integrim të ri ndërdisiplinor të edukimit të paqes dhe të të drejtave të njeriut ndërkombëtare nga një perspektivë gjinore dhe globale.

Bëhu i pari që komenton

Bashkohu me diskutimin ...