Jepja një shans paqes - 1 faqe në të njëjtën kohë

(Artikulli origjinal: Stephanie Michaud, Nashoba Valley Voice, 26 nëntor 2015)

Në 2004, një grup nxënësish të vendosur dhe kureshtarë të klasës së pestë të Shkollës së Mesme Groton-Dunstable u bashkuan me klubin pas shkollës të Betsy Sawyer, Bookmakers dhe Dreamers Club. Përpjekjet e tyre për të krijuar dhe lidhur librat e tyre prej letre ndërtimi shpejt u shndërruan në një ëndërr për të thyer një rekord botëror.

Një ditë pas një shitje libri shkollor, Sawyer e gjeti veten dhe studentët e saj duke kthyer faqe brenda një libri të "Rekordit Botëror Guinness". Ata ishin të interesuar në rekordin për librin më të vogël në botë. Në çast, grupi imagjinoi se si do të dukej libri më i madh në botë.

“Fëmijët të gjithë thoshin 'Ne mund ta bëjmë. Ne mund të bëjmë një libër të madh ", kështu që unë e hodha përsëri në prehrat e tyre dhe thashë" Si? Cila do të ishte tema? ” Tha Sojeri.

Pasi shqyrtoi tema dhe madhësi të ndryshme dhe si do të bashkohej, grupi e bëri idenë e tij një realitet për një periudhë 11-vjeçare.

Libri i përfunduar së fundmi, libri titullohet "Faqet për Paqen". Isshtë 12 metra i gjatë dhe 10 metra i gjerë, përmban 1,200 faqe dhe 3,500 pjesë individuale, të gjitha tregojnë një histori të paqes. Ai përfshin letra, poezi, vepra arti dhe një këngë të mbledhur nga grupi gjatë viteve - të gjitha lidhen drejtpërdrejt me paqen në botë.

Grupi u dërgoi letra udhëheqësve botërorë si Nelson Mandela dhe Dalai Lama dhe fëmijëve të tjerë në botë duke u bërë atyre të njëjtat pyetje.

"Të gjithë fëmijët u shkruanin njerëzve të ndryshëm dhe shumë shpejt letrat filluan të derdheshin. Unë do të shkoja në kutinë time të postës dhe do të vrapoja te fëmijët sa herë që dikush do të përgjigjej.

Ishte një kohë kaq emocionuese, ”tha Sawyer.

Pasi letrat u mblodhën nga individë në të gjithë botën, grupi ishte në gjendje t'i zgjeronte ato dhe t'i bënte të shtypura në faqet speciale të DuPont Tyvek.

Sawyer tha se projekti ishte një përvojë e shumanshme e të mësuarit për të gjithë studentët e përfshirë. Studentët mësuan rreth udhëheqësve të botës, si të hulumtojnë dhe të mbajnë shënime, madje edhe disa aftësi inxhinierike kur diskutojnë krijimin e librit.

“Nuk mund të theksoj të mësuarit që erdhi nga ky dhe vlerën arsimore të këtij projekti. I interesoi fëmijët aq shumë sa askush nuk e la kurrë ”, tha Sawyer.

Libri nuk theu rekordin botëror Guinness për "Worlds Biggest Book", por konsiderohet libri më i madh i paqes në botë. Tani që libri ka përfunduar, ai është gati të shpërndahet në muzeumet kryesore ku të tjerët mund ta lexojnë.

"Faza tjetër është ajo që ne po e quajmë turne botëror dhe ne shpresojmë të shtojmë mesazhe në mënyrë elektronike në mënyrë që ndërsa udhëton njerëzit të mund të shkruajnë atë që ndiejnë dhe thjesht të vazhdojnë të shtojnë faqe," tha Sawyer.

Tetorin e kaluar libri u paraqit në Muzeun dhe Bibliotekën Presidenciale John F. Kennedy. Në shkurt 2016, libri do të udhëtojë në New York City për t'u vendosur në Selinë e Kombeve të Bashkuara.

"Nga atje ndoshta kemi pasur një duzinë vendesh që na kanë hetuar për të parë librin, kështu që ne do të zbulojmë se si ta financojmë atë," tha Sawyer.

Studentët e përfshirë në projekt tani janë të rinj në kolegj por përsëri kontribuojnë në libër.

“Të gjithë janë të interesuar për studime me paqe, çështje globale, marrëdhënie ndërkombëtare dhe mjedis. Ata janë udhëheqës dhe paqebërës. Ata kanë frymëzuar mbi 500 studentë të rinj për t'u bashkuar me klubin e paqes dhe për t'u përfshirë në projekt, "tha Sawyer.

(Shko tek artikulli origjinal)

Mbyll
Bashkojuni fushatës dhe na ndihmoni #SpreadPeaceEd!
Ju lutem më dërgoni email:

Bashkohu me diskutimin ...

Scroll to Top