Nga Lufta e Ftohtë në Temën e Nxehtë: 'Dial M për Raketën'

(Raportuar nga: Fushata për çarmatimin bërthamor)

Nga Lufta e Ftohtë në Temën e Nxehtë: si krijimi i një bunkeri bërthamor mund t’i ndihmojë studentët të shohin botën e tyre në një dritë të re.

2018 ka qenë një vit më i mirë për lajmet bërthamore: Marrëdhëniet SHBA / Koreja e Veriut kanë dhënë një samit dhe një deklaratë denuklearizimi, por shqetësimet mbeten; në disa raste qeveritë madje kanë qenë duke përgatitur qytetarët e tyre për të sulmi bërthamor; dhe gjetkë ne shikojmë për të 'linja telefonike' emergjente midis udhëheqësve botërorë për të shmangur përshkallëzimin e konflikteve. 12 muajt e fundit kanë parë një rritje të bisedave rreth politikës së armëve bërthamore, shpesh duke u bërë jehonë në karakter llojet e ndjenjave të Luftës së Ftohtë që zakonisht dërgohen në librat e historisë; në fakt, Presidenti Trump, me propozimin e tij Tërheqja e Traktatit INF, kërcënon të nisë një 'Lufta e re e Ftohtë'krejt

Telefono M për raketën, një burim mësimor falas nga CND Education Peace, është në dispozicion për të ndihmuar studentët të lidhin pasiguritë e kohërave tona me ato të Krizës Kubane të Raketave. Duke përdorur stimuj historikë për të menduar në të gjithë programin mësimor dhe jashtë klasës, burimi i nxit studentët të reflektojnë në mënyrë kritike dhe krijuese për botën në të cilën jetojnë.

Dial M për Raketën: Rikrijimi i së kaluarës, duke reflektuar për të sotmen

Pakoja e mësimdhënies siguron një mënyrë që mësuesit t'i bëjnë studentët të mendojnë për çështje të diskutueshme që diskutohen më rrallë. Ajo inkurajon çfarë Mësoji shkollën e mesme ka thirrur "Një eksplorim i ekuilibruar dhe shumëdimensional i paqes dhe çështjeve bërthamore [që] nxit mendimin kritik pa histeri". Në një mësim, studentët hartojnë bunkerët e tyre bërthamorë dhe punojnë së bashku për të ideuar se si mund të mbijetojnë një dimër bërthamor, ndërsa marrin parasysh efektivitetin e arsimit publik dhe mbrojtjes civile, atëherë dhe tani. Në një tjetër, ata vlerësojnë propagandën dhe efektin që media mund të ketë në ndikimin në shoqërinë civile - një aftësi veçanërisht e dobishme për t'u zhvilluar në një epokë të Gënjeshtrave të Mëdha dhe Lajmeve të Rremë.

Krijimtaria ndërkurrikulare

Dial M për Raketën synon të kapë imagjinatën e studentëve ndërsa ata rikrijojnë për veten e tyre kërcënimet e paraqitura nga Armagedoni bërthamor. Larg nga të qenit mbetja e një epoke të kaluar, marrëdhëniet "Telefoni i Kuq" vazhdojnë të ekzistojnë prapa dyerve të mbyllura dhe mund të arrestojnë vëmendjen tonë tani, siç ndodhën atëherë, ndërsa linjat midis fantazisë dhe realitetit fillojnë të mjegullohen:

(Kërcënimet e Armagedonit, ndarjet Lindje / Perëndim dhe mbledhjet e fshehta të Kabinetit janë ushqim për tronditjet e bujshme të mediave, atëherë si tani - siç demonstron kjo rimorkio e fundit.)

Shumë më tepër sesa të jesh vetëm një burim për Historinë ose Qeverinë dhe Politikën, pakoja e mësimdhënies ka lidhje të drejtpërdrejta me programe të tjera të shumta, të tilla si:

  • Qytetaria, përmes eksplorimit të përvojave të qytetarëve dhe lëvizjeve shoqërore gjatë Luftës së Ftohtë, dhe nxitjes së studentëve të mendojnë në mënyrë kritike për pozicionin e tyre në shoqërinë civile.
  • Anglisht, duke inkurajuar zhvillimin e gjuhës së folur dhe analizën e trillimeve dhe jo-trillimeve, nga propaganda, te Raymond Briggs '' Kur fryn era '.
  • Drama dhe Arti, pasi u kërkon studentëve të krijojnë dhe hartojnë përgjigje krijuese ndaj detyrave, përfshirë lojë me role dhe hetim kritik me burime vizuale.
  • Matematikë, duke ofruar një ushtrim duke punuar me kode.
Duke thurur kreativitet gjatë gjithë kurrikulës, edukimi për paqen i CND trajton çështje të diskutueshme në mënyra të reja dhe të reja.

Edukimi për Paqe i CND

Shtatë mësimet e parashikuara në paketën e mësimdhënies, të cilat mund të përdoren në mënyrë të pavarur ose në një sekuencë që formojnë pjesë të një skeme pune, përfaqësojnë një "Burim i shkëlqyeshëm ndërkurrikular që i ndihmon studentët të shohin një nga ngjarjet më të rëndësishme historike nga shumë këndvështrime të ndryshme".

Programi i Fushatës për Çarmatimin Bërthamor i Edukimit për Paqen angazhon studentët e shkollave në të gjithë Anglinë me plane dhe burime mësimore falas, shumë interaktive dhe informuese. Ne gjithashtu ofrojmë të zhvillojmë punëtori dhe asamble pa pagesë, të cilat paraqesin metoda bashkëpunimi të të mësuarit si lojë me role, prezantime në grupe dhe debate. Të gjitha sesionet dhe paketat mësimore ndihmojnë për të përmbushur kërkesat e SMSC dhe Parandalojnë dhe mund të përshtaten për t'iu përshtatur aftësive dhe nevojave të ndryshme. Disa nga burimet tona kanë marrë statusin 'TES Pick' si dhe vlerësime me 5 yje si TES Resources dhe u shkarkuan pothuajse 10,000 herë vitin e kaluar akademik, kur ne u dhamë seancave shkollore mbi 5,500 studentëve.

Vlerësimet

Dial M për Raketën është pakoja më e fundit mësimore nga CND Edukimi për Paqen dhe ka arritur reagime të shkëlqyera:

'Dial M për Raketën është një burim i ndjeshëm, faktik dhe tërheqës… Studentët shijuan procesin e të mësuarit të koncepteve shumë të vështira në mënyra kuptimplota. Mësimi siguroi kohë për reflektim dhe diskutim, si dhe një strukturë të qartë për të drejtuar trajnerë më pak përvojë. Më bëri përshtypje cilësia e burimeve dhe natyra shumë praktike e shpërndarjes. Seria e mësimeve u tregua e dobishme gjatë Mësimet e Historisë dhe Shtetësisë të GCSE dhe kanë zbatim në një gamë më të gjerë temash. Broshura ka lidhje të drejtpërdrejta dhe të qarta me vlerat britanike dhe SMSC, një mjet i shkëlqyeshëm dhe i dobishëm për klasën.'- Sera Shortland, Koordinatore e Shtetësisë, Hamilton College, Leicester

'Burimi përshtatet shumë mirë së bashku, me një gamë të mirë të aktiviteteve që njohin një sërë stilesh të të mësuarit. Thirrja M është një burim me të vërtetë ndërkurrikulare i cili mund të përdoret në një sërë lëndësh, duke përfshirë një ditë të kalendarit të shembur. Paanësia e aktiviteteve dhe informacionit është mbresëlënëse. '  - Ralph Leighton, PGCE 11-18 Udhëheqës i Kursit të Qytetarisë, Universiteti i Kishës Canterbury Christ

'Një shembull i shkëlqyeshëm i edukimit rigoroz të paqes, Dial M për Raketën sjell një episod kyç të Luftës së Ftohtë. Kjo i lejon nxënësit të eksplorojnë psikologjinë dhe dilemat e kohës, jo vetëm për vendimmarrësit në Uashington dhe Moskë, por njerëzit e zakonshëm që përpiqen të kuptojnë mundësinë e Armagedonit. Arsyetimi moral, kërkimi kritik dhe diapazoni i aftësive ndërkurrikulare që nxisin këto mësime janë përbërësit e qytetarëve aktivë. '  - Ellis Brooks, Koordinatore e Edukimit dhe Angazhimit të Paqes, Paqe Quaker & Dëshmitare Sociale.

Nga thyerja e kodit, te 'Lojë e Luftës', studentët vihen në një larmi situatash, të cilat i shtyjnë ata të mendojnë në mënyrë kritike, krijuese dhe në bashkëpunim. Pakoja e mësimdhënies dhe shumëllojshmëria e saj e mësimeve u jep mësuesve mundësinë për të angazhuar studentët në mënyra që bëjnë lidhje midis lëndëve aq të ndryshme sa Matematika dhe Anglishtja, dhe midis kohërave të ndryshme si 1962 dhe sot. Përsëritet me mundësi për të mësuar aktiv dhe diskutim të hapur, Dial M për Raketën është një mjet i vlefshëm për shkundjen e klasës, në të cilën studentët nuk mësohen Çfarë, Por si, te mendosh.

Ju mund të shfletoni dhe shkarkoni Dial M për Missile këtu.

Mbyll

Bashkojuni fushatës dhe na ndihmoni #SpreadPeaceEd!

Bëhu i pari që komenton

Bashkohu me diskutimin ...