Duke ngarkuar ngjarjet

«Të gjitha ngjarjet

  • Kjo ngjarje ka kaluar.

Konferenca Vjetore e PJSA & WIPCS: SHALNDETI, EKUITETI dhe Paqja

tetor 7 - tetor 10

Krijimi i komuniteteve të shëndetshme dhe gjithëpërfshirëse

Konferenca vjetore e Shoqata e Studimeve të Paqes dhe Drejtësisë (PJSA)Instituti Wisconsin për Studimet e Paqes dhe Konfliktit (WIPCS).

Pritur nga: Programet e Ndërtimit të Paqes dhe Kolegji i Infermierisë në Universitetin e Wisconsin - Milwaukee

7-10 TETOR, 2021

Milwaukee, Wisconsin, SHBA

 Afati i Paraqitjes së Propozimit: Mund 01, 2021
Draft Orari i Publikuar: Qershor 4, 2021
Regjistrimi i hershëm i shpendëve: Korrik 15, 2021

Tema e konferencës së këtij viti PJSA/WIPCS ofron mundësinë për të eksploruar kryqëzimet e shëndetit, barazisë, drejtësisë dhe ndërtimit të paqes. Rrënjët e pabarazive shëndetësore fillojnë në histori me praktikat e kolonizimit dhe zbulohen përsëri nga COVID19. Papërshtatshmëria e krizës sonë të fundit ofron një mundësi të rëndësishme për të eksploruar thellësinë e hierarkive shëndetësore. E rëndësishmja, ajo gjithashtu nxit njohjen tonë të nevojës urgjente për ndryshim. Përmes punimeve, plenareve dhe shfaqjeve, ne do të eksplorojmë barrierat dhe mundësitë kritike për të adresuar pikat e krizës në shëndetin publik, siç janë racizmi, pabarazia ekonomike, përcaktuesit shoqërorë të shëndetit dhe dhuna gjinore midis shembujve të tjerë të pabarazive sistemike. Qendrore në diskutimet tona do të jetë etja për ndryshime novatore dhe përqendrimi i zërave të përjashtuar dhe të heshtur.

Duke u thirrur në thellësinë dhe gjerësinë e bursave ndërdisiplinore të paqes dhe praktikat e zgjidhjes së konflikteve të pasqyruara në anëtarësimin në PJSA dhe WIPCS, kjo konferencë synon të dialogojë më tej, të mobilizojë strategjinë dhe të katalizojë njohuri dhe praktika të reja që fuqizojnë ndryshimin global përmes veprimeve të ndërlidhura lokale. Pjesëmarrësit inkurajohen të japin kuadrin e kontributeve të tyre në konferencë në mënyra që hedhin dritë mbi dinamikën e trazirave shoqërore dhe historitë shoqërore revolucionare.

Konferenca

Konferenca është një bashkëpunim midis PJSA (SHBA dhe Kanada) dhe WIPCS (Wisconsin), një organizatë rajonale që sjell edukatorë dhe studiues të paqes/konfliktit së bashku për të diskutuar pedagogjinë, kërkimin dhe praktikën. Do të ketë mundësi të shumta për t'u angazhuar, duke filluar me programimin interaktiv të para-konferencës, si dhe panele, plenare, punëtori dhe sesione diskutimi, duke përfunduar me ceremoninë tonë të ndarjes së çmimeve vjetore dhe ankand të heshtur.

Bëhu i pari që komenton

Bashkohu me diskutimin ...