Duke ngarkuar ngjarjet

«Të gjitha ngjarjet

  • Kjo ngjarje ka kaluar.

Trajnim Virtual i Ndërtimit të Paqes MPI 2021 - Hyrje në Monitorimin, Vlerësimin dhe Mësimin për Praktikuesit e Ndërtimit të Paqes

Tetor 25, 2021 - Nëntor 17, 2021

$ 475

Instituti i Ndërtimit të Paqes në Mindanao (MPI) po ofron një seri të dytë të kurseve në internet për Programin e Trajnimit Virtual të Ndërtimit të Paqes MPI 2021. Nga gushti deri në dhjetor 2021, ju keni mundësinë të aplikoni për një ose të katër kurset online dhe të rrisni aftësitë dhe praktikat tuaja të ndërtimit të paqes mbi transformimin e konfliktit, edukimin për paqe dhe monitorimin dhe vlerësimin. APLIKONI KERETU!

Ju lutemi vini re se afati i fundit për aplikime ndryshon sipas kursit.

Hyrje në Teorinë dhe Praktikën e Ndërtimit të Paqes. Ky kurs hyrës ofron një përmbledhje të fushës së ndërtimit të paqes dhe i njeh pjesëmarrësit me teoritë, praktikat dhe aftësitë themelore të nevojshme për t'u përfshirë në punën e ndërtimit të paqes. Ajo po lehtësohet nga Paulo Baleinakorodawa, një trainer me përvojë nga Fixhi në jug të Paqësorit dhe Elsa "Uka" Pinto, një ndërtues i paqes nga Timor-Leste. Ky kurs intensiv do të fillojë nga 30 gusht - 9 shtator 2021, E hënë deri të enjten nga ora 1:00 deri në 4:30 pasdite, koha Filipine. Afati i fundit për aplikime është më 13 gusht 2021.

Modele për Paqe dhe Transformim të Konflikteve. Ky kurs i avancuar i transformimit të konfliktit shqyrton modelet integruese të ndryshimeve shoqërore, të cilat mbajnë së bashku çështjet e paqes, zhvillimit, drejtësisë dhe identitetit. Përdorimi i modeleve të tilla kërkon detyra shumëplanëshe të analizës kritike të dhunës strukturore dhe dhunës së drejtpërdrejtë, edukimit të drejtësisë përmes zhvillimit njerëzor, ndërtimit proaktiv të kulturave dinamike të paqes dhe përgjigjes ndaj krizave në mënyra që ndërtohen në traditat lokale të kulturës dhe besimit dhe që dëshmojnë për një një e ardhme e qëndrueshme dhe paqësore. Ajo po lehtësohet nga Wendy Kroeker, një ndërmjetës dhe akademik me përvojë i komunitetit dhe Michael "Mike" Frank A. Alar, një trainer veteran, i njohur me proceset e paqes dhe dialogun. Ky kurs po ofrohet në bashkëpunim me Universitetin Kanadez Mennonite në Winnipeg, Kanada, dhe do të zhvillohet nga 16 shtator - 2 dhjetor 2021, çdo të enjte nga ora 8:00 deri në 10:45 AM, koha Filipine. Afati i fundit për aplikime është më 27 gusht 2021.

Edukimi për Paqen: Projektimi i Pedagogjive për Ndryshim. Ky kurs i përparuar e sheh Edukimin për Paqen si një detyrë thelbësore për të zhvendosur një shoqëri në një kulturë paqeje. Përmes aktiviteteve interaktive në internet, pjesëmarrësit do të eksplorojnë të gjitha aspektet e të mësuarit të lehtësuar dhe do të përdorin përvojën dhe njohuritë e tyre për të hartuar modele të edukimit për paqe për mosha të ndryshme në kontekstet e tyre. Ajo po lehtësohet nga Jonathan "Jon" E. Rudy, një edukatore globale dhe Maria Ida "Deng" Giguiento, një ndërtuese e paqes nga Filipinet, dhe do të kandidojë nga 5 tetor - 4 nëntor 2021, çdo të martë dhe të enjte nga ora 6:00 pasdite deri në 8:30 pasdite me kohën Filipine. Afati i fundit për aplikime është më 17 shtator 2021.

Hyrje në Monitorimin, Vlerësimin dhe Mësimin për Praktikuesit e Ndërtimit të Paqes. Ky kurs tematik i afrohet monitorimit, vlerësimit dhe mësimit nga një këndvështrim i të mësuarit dhe prezanton teoritë e ndryshimit, treguesit, monitorimin, vlerësimin dhe modelin e të mësuarit, dhe mjetet për praktikën reflektuese. Ai po lehtësohet nga Joan McGregor, një praktikues i njohur ndërkombëtar i transformimit të konfliktit nga Afrika e Jugut dhe Mohammad Tamim Ebrahimi, një ndërtues i paqes me bazë në komunitet nga Afganistani, dhe do të mbahet nga 25 tetor - 17 nëntor 2021, çdo të hënë dhe të mërkurë nga ora 1:00 deri në 5:00 pasdite, me kohën Filipine. Afati i fundit për aplikime është më 8 tetor 2021.

Shkarkoni Paketën Informative të Trajnimit për Ndërtimin e Paqes 2021 për gusht-dhjetor.

Një Zbritje e Shpendëve të Hershëm prej 25 USD ose 1,200 PhP do të zbatohet për aplikantët që do të paraqesin aplikimin e tyre në ose para 9 Gushtit 2021.

Programi i Trajnimit Virtual të Ndërtimit të Paqes i MPI parashikohet të plotësojë Programin Vjetor të Trajnimit të Paqes në MPI. Kjo është një përpjekje e vazhdueshme e institutit për të zgjeruar rolin e tij si një burim për ndërtuesit e paqes dhe për të adresuar sfidat e paraqitura nga pandemia e COVID-19.

Detaje

Filloni:
Tetor 25, 2021
End:
Nëntor 17, 2021
Kosto:
$ 475
Kategoria e ngjarjes:
Etiketat e ngjarjes:
, , ,
Faqja e internetit:
https://mpiasia.net/programs/training/online-courses.html

Vendgjarje

Zoom

Bashkohu me diskutimin ...

Scroll to Top