Duke ngarkuar ngjarjet

«Të gjitha ngjarjet

  • Kjo ngjarje ka kaluar.

Edukimi për Paqe, Drejtësi dhe Kujdes Planetar me Rev Dr Leonisa Ardizzone (tërheqje/punëtori)

Dhjetor 3, 2021 - Dhjetor 5, 2021

$ 200

3 - 5 Dhjetor 2021

Bashkohuni me Rev Dr. Leonisa Ardizzone për një eksplorim gjithëpërfshirës dhe dialogues të fundjavës mbi vlerat dhe praktikat e Edukimit për Paqe për edukatorët, administratorët, organizatorët e komunitetit, edukatorët fetarë, udhëheqësit lokalë dhe aktivistët.

Edukimi për Paqe kërkon të transformojë kulturën tonë aktuale të dhunës – duke përfshirë padrejtësinë, mundësitë e pabarabarta, racizmin dhe varfërinë – në një kulturë paqeje, një sistem që vlerëson të drejtat e njeriut, drejtësinë dhe dinjitetin. Gjatë fundjavës, duke përdorur metodologjinë e edukimit për paqen, ne do të gërmojmë në konceptet e dhunës dhe paqes, vlerat thelbësore të Edukimit për Paqe dhe metodat e eksplorimit të këtyre temave me popullsinë tonë përbërëse.

Ne do të fillojmë me një program të qetë mbrëmjeje që na lejon të përqendrohemi dhe të ndajmë pritshmëritë tona për fundjavën. Ne do të shqyrtojmë gjithashtu këto pyetje: Çfarë është paqja? Si më duket paqja? Çfarë kemi kundër? Si e përkufizojmë dhunën dhe paqen (dhe pse zgjedhim t'i përkufizojmë në këtë mënyrë)? Me përfundimin e fundjavës ne do të:

  • Eksploroni se si e ndihmojmë veten dhe të tjerët të shohin manifestimet dhe "rrënjët" e dhunës
  • Ekzaminoni tre vlerat thelbësore të Edukimit për Paqe - Qytetaria Globale, Kujdesi Planetar, Marrëdhëniet Humane - si dhe ide të tjera të mëdha
  • Imagjinoni një botë tjetër përmes tregimit, bërjes së muzikës dhe krijimit të artit
  • Diskutoni se si të përfshini Edukimin për Paqe në mjedisin tuaj
klikoni këtu për më shumë informacion dhe për t'u regjistruar

Leonisa është një nga njerëzit e paktë në botë me një doktoraturë në Edukimin për Paqe, dhe ajo u mentorua nga themeluesja e Edukimit për Paqe, Dr. Betty Reardon. Nëpërmjet punës së saj në shkollat ​​e K-12, mjediset joformale, programet universitare dhe pasuniversitare dhe në ministri, Leonisa ka ndihmuar shumë njerëz të shohin vlerën në praktikat kushtuar paqes.

Detaje

Filloni:
Dhjetor 3, 2021
End:
Dhjetor 5, 2021
Kosto:
$ 200
Kategoria e ngjarjes:
Etiketat e ngjarjes:
Faqja e internetit:
https://www.dharmakayacenter.org/all-programs/862/educating-for-peace-justice-and-planetary-care/

Organizator

Qendra Dharmakaya për Mirëqenien
I telefonit:
845.640.4593
Email:
retreats@dharmakayacenter.org
Shikoni Uebfaqen e Organizatorit

Vendgjarje

Qendra Dharmakaya për Mirëqenien
191 Rruga Cragsmoor
Cragsmoor, NY 12566 SHBA
+ Google Map
I telefonit:
845.640.4593
Shikoni faqen e internetit të vendit të ngjarjes

Bashkohu me diskutimin ...

Scroll to Top