Dita Botërore e Mësuesve

Global

Mbahet çdo vit në 5 Tetor që nga viti 1994, Dita Botërore e Mësuesve përkujton përvjetorin e miratimit të Rekomandimit të ILO / UNESCO të vitit 1966 lidhur me Statusin e Mësuesve. Ky Rekomandim përcakton standarde në lidhje me të drejtat dhe përgjegjësitë e mësuesve dhe standardet për përgatitjen e tyre fillestare dhe arsimimin e mëtejshëm, rekrutimin, punësimin dhe kushtet e mësimdhënies dhe të të nxënit.

Heqja e Luftës 201: Ndërtimi i Sistemit Alternativ të Sigurisë Globale

Kursi online

War Abolition 201 është një kurs në internet gjashtëjavor (10 tetor - 20 nëntor 2022) duke u ofruar pjesëmarrësve një mundësi për të mësuar, dialoguar dhe strategji për ndryshim me ekspertë të World BEYOND War, aktivistë kolegë dhe ndryshues nga e gjithë bota. botë.

$ 100

War Abolition 201 (kurs 6-javor Online)

Kursi online

War Abolition 201 është një kurs gjashtëjavor në internet (10 tetor - 20 nëntor) që u ofron pjesëmarrësve një mundësi për të mësuar, dialoguar dhe strategji për ndryshim me ekspertë të World BEYOND War, aktivistë bashkëmoshatarë dhe ndryshues nga e gjithë bota.

$ 100

Dita Ndërkombëtare e Përkujtimit në kujtim të viktimave të Holokaustit

Global

Rezoluta 60/7 e Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara që krijoi Holokaustin dhe Programin e Kombeve të Bashkuara, caktoi gjithashtu 27 janarin si Ditë Ndërkombëtare vjetore të Përkujtimit në kujtim të…

Dita Ndërkombëtare e Përkujtimit në kujtim të viktimave të Holokaustit Lexo më shumë »

E njëmbëdhjetë: përkujtim i mbarimit të skllavërisë dhe thirrje për veprim

Global

Juneteenth është përkujtimi më i vjetër i festuar kombëtar i përfundimit të skllavërisë në Shtetet e Bashkuara. Në vitin 2020, Lëvizja për Jetën e Zezë, së bashku me organizatat e tjera, po u kërkon të gjithëve që të marrin pjesë në aktivitetet e Juneteenth lokalisht.

Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës Seksuale në Konflikte

Global

OKB shpall 19 qershorin e çdo viti Ditën Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës Seksuale në Konflikt, në mënyrë që të rrisë ndërgjegjësimin për nevojën për t'i dhënë fund dhunës seksuale të lidhur me konfliktin, për të nderuar viktimat dhe të mbijetuarit e dhunës seksuale rreth botës, dhe për të nderuar të gjithë ata që me guxim i kanë kushtuar jetën e tyre dhe kanë humbur jetën e tyre në këmbë për çrrënjosjen e këtyre krimeve.

Scroll to Top