Duke ngarkuar ngjarjet

«Të gjitha ngjarjet

  • Kjo ngjarje ka kaluar.

Byroja Ndërkombëtare e Paqes - Kongresi i 2-të Botëror i Paqes. Barcelona 2021

tetor 15 - tetor 17

Kongresi i Dytë Botëror i Paqes.

Barcelona 15, 16, 17 tetor, 2021.

Qëllimi kryesor i Kongresit të Dytë Botëror IPB është të sigurojë një hapësirë ​​për mbledhjen dhe shkëmbimin e përvojave për të gjithë të përfshirë lëvizjet ndërkombëtare të paqes dhe drejtësisë. Një vend ku mund të nxisim sinergji midis organizatave dhe individëve dhe midis lëvizjeve shoqërore të ndërlidhura që luftojnë për drejtësinë globale: mbrojtës të paqes dhe çarmatimit, aktivistë feministë dhe LGBTQIA +, ekologjistë dhe aktivistë të klimës, antiracistë dhe njerëz autoktonë, mbrojtës të të drejtave të njeriut dhe sindikalistë. Ne duam të promovojmë përfshirjen e një perspektive të paqes brenda këtyre lëvizjeve, në mënyrë që të ballafaqohemi më mirë me sfidat globale të kohës sonë: ndryshimi i klimës dhe kolapsi mjedisor, pabarazia gjinore, racore dhe ekonomike, pandemia Covid-19, migrimet masive, krizat e refugjatëve , emergjencat humanitare të shkaktuara nga lufta dhe shtypja, dhe më shumë. Ky Kongres është një mundësi për njerëz, grupe dhe shkaqe të ndryshme për të ndarë strategji dhe për të artikuluar alternativa së bashku. Një hapësirë ​​për të krijuar dhe rinovuar mjete dhe diskurs, për të mobilizuar qytetarët nga e gjithë bota në favor të paqes dhe çarmatimit. Një vend ku mundemi (ri) imagjinoni botën tonë, dhe të marrë veprim për paqe dhe drejtësi. Ju ftojmë të bashkoheni me ne në Kongresin e Dytë Botëror të Paqes në Barcelonë, organizuar nga Byroja Ndërkombëtare e Paqes.

"Çdo problem me të cilin përballemi ka një zgjidhje të mundshme" - Noam Chomsky. Kjo është arsyeja pse ne do të bashkohemi këtë tetor për të #ReImagineOurWorld tonë dhe për të marrë masa për të #peace # drejtësi. Shikoni rimorkion më poshtë për #CongressPeaceCongress dhe regjistrohuni në www.ipb2021.barcelona

Detaje

Filloni:
tetor 15
End:
tetor 17
Kategoria e ngjarjes:
Etiketat e ngjarjes:
https://www.ipb2021.barcelona/

Organizator

Byroja Ndërkombëtare e Paqes
I telefonit:
+ 49 (0) 30 1208 4549
Email:
[email protected]
Shikoni Uebfaqen e Organizatorit

Bëhu i pari që komenton

Bashkohu me diskutimin ...