Duke ngarkuar ngjarjet

«Të gjitha ngjarjet

  • Kjo ngjarje ka kaluar.
Ngjarje e përsëritur Seria e Ngjarjeve: Dita Ndërkombëtare e Paqes

Dita Ndërkombëtare e Paqes

shtator 21

Çdo vit Dita Ndërkombëtare e Paqes vërehet në të gjithë botën në 21 Shtator. Asambleja e Përgjithshme e ka shpallur këtë si një ditë kushtuar forcimit të idealeve të paqes, si brenda ashtu edhe midis të gjithë kombeve dhe popujve.

Dita Ndërkombëtare e Paqes ishte i themeluar në 1981 nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara. Dy dekada më vonë, në 2001, Asambleja e Përgjithshme votoi unanimisht për caktoj Dita si periudhë e jo-dhunës dhe armëpushimit.

Kombet e Bashkuara ftojnë të gjitha kombet dhe njerëzit për të nderuar ndërprerjen e armiqësive gjatë Ditës, dhe përndryshe të përkujtojnë Ditën përmes edukimit dhe ndërgjegjësimit të publikut për çështje që lidhen me paqen.

Detaje

Data:
shtator 21
Seria:
Kategoria e ngjarjes:
Etiketat e ngjarjes:
Faqja e internetit:
https://www.un.org/en/events/peaceday/

Vendgjarje

Global

Bashkohu me diskutimin ...

Scroll to Top